avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii banci

Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti si pe mine va rog. Sotul meu are un credit din 2006 si pana acum am platit la zi dar de vreo 2 luni suntem in urma cu plata. Rata este de 270 de lei pe luna .Am luat 10000 de lei si mai avem de platit cam 2700 de lei . Mai are un credit de 4400 de lei din 2008 la care suntem in urma cu 2 rate rata fiind de 140 de lei plus un card de cumparaturi de 1000 de lei. Primim zilnic telefoane, plicuri am discutat si cu consultantii dar sotul nu mai are servici si ne descurcam foarte greu. Nu avem pe numele nostru nici casa nici masina doar electronice(televizor,calculator, masina spalat centrala termica ) dar daca nu pot demonstra ca sunt pe numele sotului le poate lua? Ce poate pati sotul meu in cazul de fata? Va rog frumos sa-mi raspundeti sunt foarte stresata pe tema aceasta. Va multumesc frumos.:)
Nu va mai stresati ca si cu stres si fara, datoriile cresc, asta e tot ce se poate intampla. Daca sotul nu are salariu si nici bunuri, nu au ce executa silit. Bunurile din casa altuia nu pot fi executate silit, daca executorul nu are date ca x lucru e al sotului.
Ar fi bine poate, sa ajungeti la o intelegere de plata cu banca sau cu societatea de recuperari.. daca se ajunge la executare silita, veti achita si aceste cheltuieli cand sotul se va angaja.
@nedeleaanca, cred ca trebuia sa aveti putina rabdare, macar pana raspundea si alt utilizator...

Daca sotul dvs. se va angaja, in urmatorii ani (minim 3-maxim 5-ipotetic/sa zicem), i se va putea pune poprire pe salariu (pana la 1/3 din venitul lunar net).
Referitor la bunurile "mobile", conform disp. art.406 C.proc.civ., "bunurile de uz personal sau casnic strict necesare debitorului si familiei sale...." nu pot fi supuse executarii silite (urmariti, informativ si disp. art.407 c.proc.civ.).

Mai exista riscul ca, daca veti dobandi impreuna bunuri imobile/mobile (altele decat cele mentionate in textul de lege), acestea vor putea fi urmarite, dupa ce in prealabil-dupa caz, creditorii vor solicita partajul judiciar.

Acelasi risc exista, in situatia in care, sotul dvs. dobandeste "mosteniri/donatii", in acest timp (termenul de prescriptie a dreptului creditorului de a solicita executarea silita).

:oops:@nedeleaanca, Va reamintesc faptul ca, "............. trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate. Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...

Va multumesc, anticipat, pentru intelegere.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita aleszia aleszia Asupra caror bunuri se poate indrepta o banca si in ce ordine, daca un debitor are creante de satisfacut la 2 banci, dintre care la o banca are locuinta sa ... (vezi toată discuția)
Mi se poate lua apartamentu? BM76 BM76 am credit de nev.pers.la volksbank cu care sunt la zi si mai am credit la cetelem la care am restante,cei de la cetelem mau amenintat cami pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)