avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor nota timbraj teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor nota timbraj teren

Buna ziua,
Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sunt apelant intr-un proces de granituire, si la primul termen instanta mi-a cerut sa depun o nota de timbraj "cu valoarea terenului".
Intrebarea mea este: cu valoarea terenului meu sau al intimatilor? (mentionez ca pe fond intimatii au avut castig de cauza).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 17:56, 27 Octombrie 2011
cu valoarea terenului in litigiu... Oricum fiind pe apel, ar trebui sa platiti jumatate din valoarea taxei de timbru datorata la fond
Adica cu valoarea terenului intimatilor? Ei m-au actionat in instanta de fond pentru granituire...ce e culmea, ei nu au platit aceasta taxa de timbru, ci doar taxa specifica granituirii (19 lei0.
Multumesc!
Actiunea reclamantiilor are cumva si un capat de cerere care vizeaza revendicare vreunei suprafete de teren de la dvs?In caz afirmativ trebuie sa pretuiti terenul in cauza si sa timbrati conform legii 146/1997 in cota de 1/2 in apel.
Da, actiunea lor a avut un capat de cerere in revendicare, insa instanta de fond a respins acest capat de cerere (era de fapt vorba despre intreg terenul reclamatilor, o banalitate).
Mai trebuie sa platesc si aceasta taxa pentru revendicare?
Este legal ca ei nu au achitat decat 19 lei (pentru granituire+revendicare)?
Multumesc!
Depuneti o cerere prin care precizati ca la fond nu s-a evaluat terenul in vederea timbrarii, ca urmare dvs. nu aveti posibilitatea sa evaliati ceva ce nu va apartine.Daca va obliga sa platiti o taxa de timbru la valoare,contestati acea incheiere in 3 zile.

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara neplatita in totalitate? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati Sunt apelant intr-un proces de granituire si la o cercetare mai atenta a dosarului ... (vezi toată discuția)
Revendicare/granituire. calea de atac Elena Anghelescu Elena Anghelescu Avem o actiune prin care reclamantul pretinde ca vecinul a ocupat o suprafata de 25 mp teren din terenul sau si solicita instantei si stabilirea liniei de ... (vezi toată discuția)
Nota timbraj dragosandrei dragosandrei instanta imi cere sa fac nota de timbraj si sa o depun la dosar are cineva vreun model ?? (vezi toată discuția)