Buna ziua,
Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sunt apelant intr-un proces de granituire, si la primul termen instanta mi-a cerut sa depun o nota de timbraj "cu valoarea terenului".
Intrebarea mea este: cu valoarea terenului meu sau al intimatilor? (mentionez ca pe fond intimatii au avut castig de cauza).
Va multumesc!
Adica cu valoarea terenului intimatilor? Ei m-au actionat in instanta de fond pentru granituire...ce e culmea, ei nu au platit aceasta taxa de timbru, ci doar taxa specifica granituirii (19 lei0.
Multumesc!
Actiunea reclamantiilor are cumva si un capat de cerere care vizeaza revendicare vreunei suprafete de teren de la dvs?In caz afirmativ trebuie sa pretuiti terenul in cauza si sa timbrati conform legii 146/1997 in cota de 1/2 in apel.
Da, actiunea lor a avut un capat de cerere in revendicare, insa instanta de fond a respins acest capat de cerere (era de fapt vorba despre intreg terenul reclamatilor, o banalitate).
Mai trebuie sa platesc si aceasta taxa pentru revendicare?
Este legal ca ei nu au achitat decat 19 lei (pentru granituire+revendicare)?
Multumesc!
Depuneti o cerere prin care precizati ca la fond nu s-a evaluat terenul in vederea timbrarii, ca urmare dvs. nu aveti posibilitatea sa evaliati ceva ce nu va apartine.Daca va obliga sa platiti o taxa de timbru la valoare,contestati acea incheiere in 3 zile.