avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa judiciara neplatita in totalitate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa judiciara neplatita in totalitate?

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati
Sunt apelant intr-un proces de granituire si la o cercetare mai atenta a dosarului constat ca intimatii nu au achitat in totalitate taxele judiciare.
Mentionez ca pe fond intimatii au solicitat si o revendicare de la mine, dar au timbrat doar granituirea (19 lei). In plus, cred ca actiunea lor era evaluabila in bani.
Acum, in apel, instanta mi-a solicitat sa depun o nota de timbraj cu valoarea terenului. Pe fond, intimatii nu au depus asa ceva.
Intrebarea mea este: pot solicita instantei de apel sa-i oblige pe intimati la plata sumelor de taxa judiciara datorate? mi se pare incorect ca eu sa platesc si ei nu! Mentionez ca petitul lor privind revendicarea a fost respins de instanta de fond.
Va multumesc si astept rasp. Dvs.
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 12:18, 29 Octombrie 2011
Apropo, capatul de cerere privind revendicarea a fost respins din lipsa de probe, nu din cauza ca intimatii nu au timbrat cererea.
In sentinta scrie clar ca actiunea lor (granituire+revendicare) a fost legal timbrata (cu 19 lei).
Multumesc
Puteti solicita darea lor in debit pentru sumele datorate cu titlu de taxa judiciara de timbru si neplatite la fond.
Ok, multumesc mult pentru raspuns!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nota timbraj teren TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sunt apelant intr-un proces de granituire, si la primul termen instanta mi-a cerut sa depun o ... (vezi toată discuția)
Timbraj petit actiune in recurs!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce sa fac in legatura cu urmatoarea solutie pronuntata de instanta...sa fac recurs sau sa introduc o alta actiune? ... (vezi toată discuția)
Revendicare/granituire. calea de atac Elena Anghelescu Elena Anghelescu Avem o actiune prin care reclamantul pretinde ca vecinul a ocupat o suprafata de 25 mp teren din terenul sau si solicita instantei si stabilirea liniei de ... (vezi toată discuția)