avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pânã la urmã...cum rãmâne cu CNP-ul la ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pânã la urmã...cum rãmâne cu CNP-ul la recensãmânt!?

Până la urmă...cum rămâne cu CNP-ul la recensământ!?
Cel mai recent răspuns: imanola , utilizator 18:42, 29 Octombrie 2011
se declara
Si tot legat de "cum ramine cu CNP-ul la recensamint", locuiesc in Suceava si iata cum s-a procedat la noi in cartier. A trecut tanti recenzora ieri si a lipit pe casa scarii un afis in care scrie asa :

"Atentie, persoanele care nu au declarat CNP-ul la recensamintul populatiei, sint rugate sa apeleze de urgenta nr de telefon 07455xxxxx , in caz contrar vor suporta consecintele legislatiei in vigoare"

Unde scrie in lege ca pot fi sanctionat pentru ca nu am sunat undeva ?
Dar poate nu am minute, sau poate nu am telefon, mai sint si din astia nu ?
Cit e de corect sa procedeze asa ?

Sincer, i-am deschis din prima si i-am raspuns la intrebari. CNP-ul nu mi l-a cerut si nici eu nu m-am gindit din proprie initiativa sa il dau, daca vine inca o data nu am nici o jena sa o primesc si sa ii dau datele, dar faza asta cu telefonatul mi se pare deplasata !

Si totusi, ce patesc daca nu o sun ?
MUltumesc anticipat pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?) ilie0001 ilie0001 Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)