avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită act adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

act adjudecare

speta: am adjudecat un imobil. dupa 15 zile am platit pretul. execut mi-a spus ca trebuie sa mai astept inca 15 zile si ulterior imi va dat actul de adjudecare.
dupa plata pretului proprietarul a venit si a luat centrala si alte imobile prin destinatie. eu inca nu am actul de adjudecare. cu siguranta va incerca sa distruga si alte instalatii etc.
1. de ce nu mi s-a dat actul de adjudecare in momentul platii
2. ce drepturi am eu asupra imobilului de la plate pretului si pana la emiterea actului de adjudecare?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 11:45, 28 Octombrie 2011
Termenul de 15 zile este impus de dispozitiile art.516 Cod procedura civila.
Potrivit dispozitiilor art.518 Cod procedura civila, proprietatea imobilului se transmite de la debitor la adjudecatar prin actul de adjudecare.
cea ce inseamna ca, desi ati platit pretul, inca nu ati dobandit dreptul de proprietate.
Aceasta nu justifica in niciun caz conduita debitorului de a distruge sau sustrage bunuri imobile prin destinatie, aflate in interiorul imobilului adjudecat.
Puteti face impotriva lui plangere penala pentru furt si distrugere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare licitatie bunuri imobile simonia80 simonia80 Buna ziua.Am achizitionat in 2008 o cladire in urma licitatiei organizate de un lichidator.Am castigat licitatia,am platit intreaga suma la care s-a adjudecat ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)