avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat in baroul Bota
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat in baroul Bota

Este legala practicarea avocaturii si reprezentarea in instanta ca avocat inscris in baroul Bota?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 19:36, 26 Februarie 2012
Inteleg intr-un fel ca in Romania sunt multi absolventi de drept care vor sa profeseze in domeniul juridic si mai ales in profesia de avocat. Consider ca fara a lua din meritele intelectuale a celor care profeseaza in Baroul Bota ca ar trebui sa se gandeasca in primul rand la ei si la desfasurarea in mod profesionist a unei profesii si aici ma refer sa fie desfasurata intr-un cadru legal si organizat cum este cel oferit de Baroul Traditional care de altfel este singurul barou in care avocatii isi desfasoara activitatea in mod legal. Si daca am lasa deoparte aspectul legalitatii cred ca tot ceea ce ne intereseaza pe noi juristii in general este ca aceasta profesie trebuie sa fie caracterizata de unitate si nu trebuie sa incercam sa o dezbinam pentru ca viitorul ei este incert daca se continua in acest mod.
Functioneaza legal "baroul Bota" de fapt UNBR. Peste 300 de judecatori din toata tara din curtile de Apel si chiar Inalta Curte de Justitie s-au pronuntat definitiv in sensul ca avocatii din acest barou profeseaza legal. Mai mult de atat peste 280 de procurori au dat NUP dosarelor penale deschise avocatilor din UNBR.
Mai mult de atat exista si decizii CEDO in care au castigat.
Era timpul ca si Romania sa devina o tara civilizata in care pot functiona mai multe barouri ca si in Franta, Anglia, etc
Baroul Bota functioneaza in baza legii. Au fost multe instante care au statuat, in hotarari definitive si irevocabile ca baroul, desi infiintat datorita unor neconcordante ale legii, functioneaza legal, in baza legii 51/1995, ca membrii inscrisi si-au castigat calitatea de avocat respectand prevederile legii. Baroul poseda acte de infiintare, spre deosebire de baroul traditional. Baroul traditional se considera infiintat de catre lege, lucru care nu este real, deoarece legea in nici un articol NU INFIINTEAZA BAROURI, este doar o LEGE DE ORGANIZARE A PROFESIEI. Colegii traditionalisti contesta baroul din doua motive, lipsa informatiilor pretinente sau invidia. Ar fi cazul sa studieze sute de decizii judecatoresti care considera ca BAROUL BOTA ESTE LEGAL INFIINTAT, IN BAZA LEGII 51/1995

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Avocat traditional vs. avocat unbr 2004 Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Daca esti proaspat absolvent de facultate stai si te intrebi unde sa te inscrii : in baroul traditional care nu are acte de infiintare , sau in baroul legal ... (vezi toată discuția)
De ce stagiarii din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional? cristian_ice77 cristian_ice77 de ce stagiari din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional (vezi toată discuția)