avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit pe dividente
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit pe dividente

buna seara.in anul 2011 am platit in fiecare luna impozit pe dividente aferente anului 2010 fara sa fac vreo declaratie. am inteles ca tb sa fac declaratia 100 la 3 luni si sa declar acel impozit pe care l-am platit. daca nu am declarat ci doar am platit, ce pot sa fac acum? pot sa declar in declaratia 100 din decembrie tot impozitul pe dividente platit si nedeclarat? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cimpazu , utilizator 18:47, 29 Octombrie 2011

Declararea, retinerea si plata impozitului pe dividende
din Codul Fiscal/TITLUL II Impozitul pe profit/CAP. VI - Impozitul pe dividende


Art.36 al.(3) Impozitul pe dividende se declara si se plateste la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se distribuie/plateste dividendul. In cazul in care dividendele distribuite nu au fost platite pana la sfarsitul anului in care s-au aprobat situatiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se plateste pana la data de 25 ianuarie a anului urmator.
Deci consider ca trebuiesc declarate aferent lunilor in care au fost platite.(cred ca sa o sa aveti probleme....amenda pentru nedclareare la timp, multa bafta totusi poate aveti noroc)
cam la ce suma sa ma astept daca este vorba de amenda?
Buna seara,
dv ati inregistrat 457=446 ; 457=5311 si 446=5311.
ma gandesc sa stornati inregistrarile de mai sus si banii dati la stat sa-i inreg prin 4482=5311 si acum sa declarati prin D 100 intreg impozit pe dividende. Ceva de genu ca acum ati distribuit si platit dividendele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente mihaelahory mihaelahory Buna ziua,va rog ajutati-ma, am un srl si unicul asociat vrea sa-si ia dividente,nu stiu ce trebuie sa fac pt asta? (vezi toată discuția)
Distribuire dividende Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua Daca la luna decembrie distribui intocmesc aga , o parte din profit nererpartizat din cont 117 in dividende 457 pana la 25 ianuarie se depune decl ... (vezi toată discuția)
Cum se contabilizeza ? camilutza camilutza O microintreprindere neplatitoare de tva cu imp.pe venit . Administratorul a retras o suma de bani din contul bancar pt. achizitionarea unor produse personale. ... (vezi toată discuția)