avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie pe borderou.TVA....?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie pe borderou.TVA....?

Buna ziua.Sunt o firma platitoare de tva si vreau sa fac achizitii de marfa ,pentru revanzare, de la producatori agricoli particulari.Achizitia o voi face pe borderou de achizitie,baza de certificat de producator si copie C.I.. Pretul cu care o achizitionez contine si TVA,sau trebuie sa il adaug eu?
Cel mai recent răspuns: auricius , utilizator 22:01, 14 Decembrie 2011
Producatorii particulari nu sunt inscrisi ca platitori de TVA, nu? Atunci il veti inscrie dvs/ persoana autorizata in factura atasata produselor pe care le livrati. Gasiti pe net mai multe programe de facturare gratuite.
Achizitia de la producatorii particulari o veti efectua utilizand formularul "Borderou de Achizitie" cod 14-4-13/b il gasiti in librarii.
In Ord nr 190/2009 publicat in M.O. nr 464/06.07.2009 -trebuie sa-l cititi-daca firma dumneavoastra este o unitate de colectare, va trebui sa retineti din valoarea produselor pe care le achizitionati si un impozit prin stopaj la sursa de 2%.Care trebuie declarat lunar prin D100 iar anual pina la 30.06.anul urmator prin D205.
Mai trebuie sa aveti in vedere ca in baza art.160 alin.2 lit c-din Codul Fiscal pentru livrarea de plante tehnice, cereale trebuie sa aplicati-taxarea inversa-
Buna seara. Sunt o firma care are activitate principala 4721. Achizitionez pe borderou de achizitie,de la producator individual, cartofi la pretul de 0.4 lei/kg. Sa inteleg ca pretul meu de vanzare va fi format din 0.4lei+24%tva+adosul comercial?
Daca sunteti persoana inregistrata in scopuri de tva, raspunsul este :D da
daca nu sunteti inregistrati in scop de tva -nu colectati tva
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Si daca o parte din marfa,sau chiar toata, dupa achizitionare se depreciaza si trebuie sa o arunc? Cum procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 2% pentru vanzare masa lemnoasa pe picior vasilicaadam vasilicaadam Buna ziua. O persoana fizica vinde din padurea proprietate personala lemn pe picior, la o firma de exploatare, care-l taie si vinde mai departe.Firma de ... (vezi toată discuția)
Lamurire tva intracomunitar..? TRASNET TRASNET Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania. Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria. De ... (vezi toată discuția)
Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)