avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie sau act aditional?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie sau act aditional?

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti, la incetarea concediul fara plata ce se intocmeste decizie de incetare a suspendarii sau act aditional?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 20:21, 3 Noiembrie 2011
Nici una, salariatul revine la lucru dupa ultima zi de concediu fara plata.
multumesc tanjiani


cei de la ITM au spus ca tb sa intocmesc decizie de suspendare a activitatii si la intoarcerea salariatului decizie de incetare a suspendarii.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
lilid, utilizator
Doar sunt de la ITM, nu?...#-o
Am intocmit decizie de incetare a suspendarii doar cand salariatul revenea inainte de implinirea termenului stabilit prin decizia de suspendare, dar daca revine la termen nu vad sensul...
lilid a scris:

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti, la incetarea concediul fara plata ce se intocmeste decizie de incetare a suspendarii sau act aditional?

multumesc


Daca s-a suspendat c.i.m. in baza unei decizii ca urmare a acordarii CFP, atunci va fi nevoie de o decizie de incetare a suspendarii ... daca nu s-a intocmit o astfel de decizie , atunci nu mai este nevoie de o decizie de incetare a suspendarii.

multumesc freeelis,

tanjiani, ai totusi grija....sa dai cu capul in perete nu-i tocmai ok...

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,problema e urmatoarea:am 2 salariati care sunt in concediu fara plata din 24.08.2011-27.12.2011.Deci la data incetare suspendare trec 27.12.2011 sau ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ortanda ortanda Buna ziua, Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)