avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapt penal fara vina trimis in judecata.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapt penal fara vina trimis in judecata.

Buna ziua!
Am si eu un cumatru ce are o problema grava cu politia din comuna unde este rezident. Este detinator a unui magazim alimentar si a unui bar, de aici a plecat totul .
Si-a facut ordine printre clienti in propria curte dar a gresit ca si-a pus politia in cap fiindca a facut dreptate singur. Dar sa nu vorbesc pe langa si sa spun exact esentialul:
- intro seara a plecat de la bar cu un sofer ce il ducea acasasi inca o persoana, pe drum cu masina a avut o problema si sa oprit dar fiind sub influienta alcoolului s-a culcat in masinapa marginea carosabilului si soferul cat si cealalta persoana au plecat acasa impreuna cu cheile masinii.
Un vecin de unde era masina a sunat la 112 si a chemat politia care a venit la cca15-20min dupa ce cumatru dormea in partea dreapta. A venit nervos ca a fost deranjat din somn i-a pus catusele si l-au bruscat chiar daca el nu avea cheile asupra lui si nici nu a condus, dar paradoxul de aici incepe .
A fost dus la probe de sange fara a ii pune etilotest inainate dar a refuzat proba au vrut sa ii ia declaratii fara avocat si fiind sub influienta alcolului si etc fapte fara scrupule executate de politia Focsani. Nefiind deajuns a fost trimis in judecata pentru fapte penale nefiind vinovat ce poate face?

VRANCEA
Dosare
Informatii detaliate despre dosar
Numãr unic dosar: 15219/231/2011
Înregistrat în data de: 24.10.2011
Obiect dosar: infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)
Materia juridicã: Penal
Stadiu procesual: Fond
Parti: toma florin : Inculpat
CAI DE ATAC:
Tip actiune Data declarare Cine declara
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
28/11/2011
Mentionez ca politistul ce la legat cu catusele de un podet stradal a fost dat in judecata si a pierdut in fata lui nefiind gasit vinovat de nimic.
Multumesc Anticipat.
Cel mai recent răspuns: Batrinu Ionut , Consultant resurse umane 10:20, 31 Octombrie 2011
Dar persoanele care au fost in masina pot sa declare in favoarea cumatrului d-voastra si sa afirme ca acesta nu avea cheile de la masina si ca nu a condus-o sub influenta bauturilor alcoolice?
au declarat la politie si la procuror ca nu a condus cumartru dar tot l-au trimis in judecata, in momentul in care l-au dat jos din masina si i-au pus catusele i-au perchezitionat si masina si cheile nu au fost gasite decat la sofer a doua zi de dimineata faptul a fost la 2-3 dimineata.
Si eu spun acelasi lucru, doar persoanele care au parasit masina, luand si cheile, pot depune marturie in favoarea inculpatuui.Altfel, faptele nu se pot proba iar procesul verbal incheiat de politist se prezuma a fi corect incheiat.Pare a fi un abuz daca lucrurile , asa cum le-ati prezentat,reflecta adevarul.Nu conducea ci doar dormea in autoturism, ori infractiunile privind ciruclatia pe drumurile publice nu imi amintesc sa sanctioneze dormitul in autoturism....
Acesta este adevarul relatat mai sus si cu riscul de a ma repeta din pacate totul a fost contra lui cu toate ca are un avocat, pare a vi de partea lor din punctul meu de vedere.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
Batrinu Ionut, Consultant resurse umane
batrinui a scris:

Acesta este adevarul relatat mai sus si cu riscul de a ma repeta din pacate totul a fost contra lui cu toate ca are un avocat, pare a vi de partea lor din punctul meu de vedere.

Ce putem face fata de acestea, facem cazul public, sa apelam la C.E.D.O.? ne puteti da niste ideii sa scapam de coruptia din Romania?

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)
am condus fara permis Coman vasile Coman vasile sunt un baiat de 17 ani si am condus fara permis si mi s`a intocmit dosar penal doar din declaratiile a 2 martori oculari . Poveste este ca am condus eu si ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - alcoolemie la volan aacris aacris Buna seara ,am fost gasit in autoturismul stationt in parcare pe scaunul soferului dormind si beat fiind de catre organele de politie in urma unei sesizari ... (vezi toată discuția)