avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am condus fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am condus fara permis

sunt un baiat de 17 ani si am condus fara permis si mi s`a intocmit dosar penal doar din declaratiile a 2 martori oculari . Poveste este ca am condus eu si inca 2 baieti o masina iar cel cu permis(unul din cei 2 ) a lovito, iar cum am fost la politie si am dat declaratii ni s`au intocmit dosare penale pentru condus si distrugere din culpa. Vreau sa intreb este permis asa ceva mai ales ca nu au nici o dovada doar marturiile celor doi si in plus , la mine in comuna sunt destuii care conduc fara permis daca ar merge 3-4 martori oculari ca l`au vazut conducand pe un drum principal ii s`ar face dosar penal?
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 09:25, 11 Iulie 2010
Sa stii ca merge asa, cu doi martori, de minune...
Mai ales daca este si reala acuzatia si tu nu ai martori ca nu este adevarat, sau ca martorii impotriva ta nu au vazut bine, risti cu sanse bune... putina condamnare.

In plus, daca vecinul meu si-a omorat sotia si a scapat nepedepsit, asta nu este un motiv ca toti ucigasii sa scape nepedepsiti.
Oricum,pe aspectul privind avarierea masinii ,este posibil sa se efectueze si o expertiza tehnica care sa stabileasca legatura de cauzalitate cu accidentul si daunele aduse autoturismului
E bine sa cauti un avocat cat mai curand. Nu vei executa pedeapsa cu inchisoare, insa vei ramine cu cazier si iti va dauna in urmatoarea perioada.
Totodata, In procesul penal, marturia este f. importanta, astfel incat, daca exista deja doua persoane care declara ca ai condus in ziua x vehiculul y, e suficient ( si cum a fost? l-ai condus sau nu?):stunned:
Faptul ca la tine in comuna sunt mai multi care conduc fara permis nu te absolva de vina.
Tu stii exact ce s-a intamplat si daca ai condus acea masina in acea zi.....
Daca intradevar esti nevinovat, dovedeste acest fapt, cu martori....
Sa stiti ca puteti fi trimis in judecata chiar si fara niciun martor deoarece Codul de procedura penala prevede o gramada de probe pe baza carora sa se dovedeasca vinovatia sau nevinovatia unei persoane. Parerea mea este sa fiti sincer in cursul cercetarilor, poate aveti sansa sa scapati fara cazier si sa vi se aplice de catre procuror, doar o sanctiune cu caracter adminstrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pe baza martorilor (conducere fara permis) robert9999 robert9999 Buna ziua! Am condus fara permis cu niste persoane in masina. Daca ele declara ca am condus fara permis mi se poate face dosar penal sau pot fi pedepsit ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis CristinaVanessa CristinaVanessa Buna seara , am un prieten care a condus fara permis si a fost prins de politie , iar el a spus ca i-a facut dosar penal si inca poate sa isi scoata cazierul ... (vezi toată discuția)
Condus cat c avand doar b gigi33 gigi33 buna ziua in urma cu 2 zile m-a prins politia conducand autoutilitara cat C eu fiind in scoala pentru C+E ,am luat proba teoretica pentru C urmeaza traseul ... (vezi toată discuția)