Buna ziua! Am condus fara permis cu niste persoane in masina. Daca ele declara ca am condus fara permis mi se poate face dosar penal sau pot fi pedepsit conform legii? Nu s-au intamplat accidente sau alte chestii atat timp cat am condus. Trebuie sa fiu prins in timp ce conduc sau este de ajuns sa declare ei ca m-au vazut, ca au mers cu mine si etc., ca sa pot fi sanctionat? Multumesc!
Da, sa formuleze un denunt. In caz ca ma cert cu cu persoanele respective sau cu cele care m-au vazut conducand fara permis, vreau sa stiu daca pe baza denuntului lor (formulat fie din cauza ca ma cert cu ele, ca sunt invidioase, ciudoase etc,,, si vor sa imi faca rau) pot fi sanctionat.
Pentru deschiderea unui dosar penal privind conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere sau posedarea unui perms necorespunzator categoriei de vehicul condus trebuie ca un agent de politie sa va opreasca si sa constate ca nu posedati permis de conducere. Declaratiile sau sesizarile unor persoane fizice ca nu posedati permis de conducere nu au nicio valoare. Politia poate constata ca nu posedati permis de conducere (din baza de date), dar nu poate constata existenta faptei. Stati linistit, dar va recomand ca pe viitor sa nu mai conduceti fara permis.
ing. Ioan Ciobanu
Fara permis
alinionita
Buna ziua,
o sa incerc sa explic pe scurt ceea ce s-a intamplat:
Acum 2 zile un prieten care nu are 18 ani(inca, dar poseda permis categoria A1, ... (vezi toată discuția)