avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pe baza martorilor (conducere fara permis)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pe baza martorilor (conducere fara permis)

Buna ziua! Am condus fara permis cu niste persoane in masina. Daca ele declara ca am condus fara permis mi se poate face dosar penal sau pot fi pedepsit conform legii? Nu s-au intamplat accidente sau alte chestii atat timp cat am condus. Trebuie sa fiu prins in timp ce conduc sau este de ajuns sa declare ei ca m-au vazut, ca au mers cu mine si etc., ca sa pot fi sanctionat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat.ro , utilizator 18:35, 23 Aprilie 2018
Unde sa declare si de ce? sa formuleze un denunt? descrieti situatia de fapt.
Da, sa formuleze un denunt. In caz ca ma cert cu cu persoanele respective sau cu cele care m-au vazut conducand fara permis, vreau sa stiu daca pe baza denuntului lor (formulat fie din cauza ca ma cert cu ele, ca sunt invidioase, ciudoase etc,,, si vor sa imi faca rau) pot fi sanctionat.
Doar pe marturia persoanelor respective, fara alte probe, apreciez ca nu.
Pentru deschiderea unui dosar penal privind conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere sau posedarea unui perms necorespunzator categoriei de vehicul condus trebuie ca un agent de politie sa va opreasca si sa constate ca nu posedati permis de conducere. Declaratiile sau sesizarile unor persoane fizice ca nu posedati permis de conducere nu au nicio valoare. Politia poate constata ca nu posedati permis de conducere (din baza de date), dar nu poate constata existenta faptei. Stati linistit, dar va recomand ca pe viitor sa nu mai conduceti fara permis.
ing. Ioan Ciobanu
Am inteles. Dar pe baza unor filmari in care apar conducand un vehicul se poate deschide dosar penal?

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis CristinaVanessa CristinaVanessa Buna seara , am un prieten care a condus fara permis si a fost prins de politie , iar el a spus ca i-a facut dosar penal si inca poate sa isi scoata cazierul ... (vezi toată discuția)
Fara permis alinionita alinionita Buna ziua, o sa incerc sa explic pe scurt ceea ce s-a intamplat: Acum 2 zile un prieten care nu are 18 ani(inca, dar poseda permis categoria A1, ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducând înainte de a da proba practică pentru permis Robert3211 Robert3211 Am fost prins de către un organ de politie anul trecut în data de 04.11.2018 având sala luata și am fost oprit la aproximativ 200 de metri de casa am mers ... (vezi toată discuția)