avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fara permis

Buna ziua,
o sa incerc sa explic pe scurt ceea ce s-a intamplat:
Acum 2 zile un prieten care nu are 18 ani(inca, dar poseda permis categoria A1, motocicleta) a condus masina pe o strada. Un vecin l-a vazut si l-a amenintat ca suna la politie si le spune ca merge fara permis cat. B. Se poate sa pateasca ceva atat timp cat nu l-a prins politia? Momentan s-a potolit si nu mai circula.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alinionita , utilizator 15:00, 3 Noiembrie 2009
Poate vecinul l-a amenintat , si atat .
Sfatul meu e sa adopte alta pozitie pe viitor , aceea de a intelege ca un accident poate avea loc foarte usor pe drumurile publice , cu precadere cand exista si o premisa ca aceasta , a lipsei permisului de conducere.
Poate fi cercetat , si poate fi sanctionat pentru savarsirea infractiunii de conducere fara permis .L-a mai vazut si altcineva?
In ce relatii va afati , totusi , cu acest vecin? O varianta care va poate ajuta e aceea de a discuta parintii baiatului cu acesta, inainte de a face vreun demers la politie.

Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna seara!
Având în vedere că, deocamdată, nu a fost surprins de vreun echipaj al SPR, nu poate fi tras la răspundere, dar pe viitor este posibil ca la vreo sesizare și cu largul concurs al unei persoane care l-a observat că circula pe strada conducând un autovehicul, să i se întocmească dosar penal.
Totuși, atât pentru prietenul dvs. cât și pentru dvs. e valabil următorul mesaj: :O nu conduceți fără să dețineți permis de conducere aceasta este o infracțiune și se pedepsește, mai mult consider că puneți în pericol și viața altor participanți la trafic, dar și a pietonilor. Așadar, keep watch !
Multumesc.
Oricum s-a potolit.
Daca poseda permis subcategoria A1 primeste amenda penala sau dosar?
Daca are A1 inseamna ca stie regulile de circulatie... De vazut nu l-a mai vazut nimeni. Oricum persoana care a amenintat ca suna la politie(o femeie singura de 50-60 de ani) care din cate am inteles are probleme psihice. Poate fi folosit acest fapt in apararea lui?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
alinionita, utilizator
E savarsita o infractiune ,sanctionata cu pedeapsa inchisorii.Asadar , conduceti in conformitate cu actele pe care le detineti, pentru a nu exista consecinte ulterioare in detrimentul dumneavoastra.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pe baza martorilor (conducere fara permis) robert9999 robert9999 Buna ziua! Am condus fara permis cu niste persoane in masina. Daca ele declara ca am condus fara permis mi se poate face dosar penal sau pot fi pedepsit ... (vezi toată discuția)
Ce aș păți dacă as fi prins - minor la volan Danucudani Danucudani Am 15 ani și acum câteva zile am condus mașina pe stradă, m-a văzut cineva mi-a făcut semn să opresc dar eu nu am facut-o și a sunat la poliție am ... (vezi toată discuția)
In urma sãvârșirii de încredințare, voi primi amendã penalã, amendã administrativã sau doar un avertisment? Portdemaky Portdemaky Bună ziua/seara! Am 17 ani și dețin permis de conducere categoria B1. Sunt proprietarul unui moped marca Microcar, pe care l-am încredințat ... (vezi toată discuția)