avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fara permis

Buna ziua,
o sa incerc sa explic pe scurt ceea ce s-a intamplat:
Acum 2 zile un prieten care nu are 18 ani(inca, dar poseda permis categoria A1, motocicleta) a condus masina pe o strada. Un vecin l-a vazut si l-a amenintat ca suna la politie si le spune ca merge fara permis cat. B. Se poate sa pateasca ceva atat timp cat nu l-a prins politia? Momentan s-a potolit si nu mai circula.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alinionita , utilizator 15:00, 3 Noiembrie 2009
Daca fapta nu a fost constatata de un agent de politie respectand procedurile din OUG 195/2002 fapta nu poate fi considerata infractiune ci doar o ''informatie pretioasa data de un retardat'' care nu stie cum sa faca rau unui om . O vorba inteleapta , o discutie amicala si un pic de orgoliu calcat in picioare de vecinul reclamant era de ajuns.Nimeni nu reclama degradarea sociala ,morala si sufleteasca care ne macina zi de zi creata de cei care ne conduc .
Multumesc inca o data.
Nu s.a intamplat nimic. Nu a depus nicio reclamatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pe baza martorilor (conducere fara permis) robert9999 robert9999 Buna ziua! Am condus fara permis cu niste persoane in masina. Daca ele declara ca am condus fara permis mi se poate face dosar penal sau pot fi pedepsit ... (vezi toată discuția)
Ce aș păți dacă as fi prins - minor la volan Danucudani Danucudani Am 15 ani și acum câteva zile am condus mașina pe stradă, m-a văzut cineva mi-a făcut semn să opresc dar eu nu am facut-o și a sunat la poliție am ... (vezi toată discuția)
In urma sãvârșirii de încredințare, voi primi amendã penalã, amendã administrativã sau doar un avertisment? Portdemaky Portdemaky Bună ziua/seara! Am 17 ani și dețin permis de conducere categoria B1. Sunt proprietarul unui moped marca Microcar, pe care l-am încredințat ... (vezi toată discuția)