avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Buna seara , am un prieten care a condus fara permis si a fost prins de politie , iar el a spus ca i-a facut dosar penal si inca poate sa isi scoata cazierul curat timp de o luna sau ceva de genul . Dar pe langa toate acestea el tot continua sa circule cu masina fara permis si vreau sa stiu in cazul in care este prins din nou in conditile in care a mai fost si fugarit de politie ce se poate intampla ? va rog ajutati-ma
Buna seara,

Pai poate sa primeasca ceva puscarie cu executare
Art. 335 cod penal.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Intre un an cu suspendare sau 5 ani cu executare alege el. Daca il prind de mai multe ori ajunge si la 7 ani ca se poate spori
Multumesc , si in cazul in care a fost urmarit de politie iar el a lasat masina intr-un loc si a fugit , dar nu a fost prins ce poate face politia in cazul acesta , daca gaseste masina?
Normal ar trebui sa il opreasca in trafic ca sa probeze infractiunea, dar este posibil sa ii intocmeasca dosar penal daca politisti care l-au urmarit, declara ca l-au vazut conducand si pot sa il identifice. Faptul ca este cunoscut ca o persoana care obisnuieste sa conduca in asemenea conditii, avand deja un dosar penal pentru aceasta infractiune, nu o sa cantareasca bine. Politistii care l-au vazut pot sa fie audiati in calitate de martori in procesul penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pe baza martorilor (conducere fara permis) robert9999 robert9999 Buna ziua! Am condus fara permis cu niste persoane in masina. Daca ele declara ca am condus fara permis mi se poate face dosar penal sau pot fi pedepsit ... (vezi toată discuția)
Prins beat,minor si fara permis cristiano18 cristiano18 Un prieten de al meu a fost prins conducand masina sub influenta bauturiilor alcoolice avand 0,68 in aerul expirat ,ne avand permis de conducere (17 ani) ce ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis auto, consecinte gherasim_mimi gherasim_mimi un prieten a dat examenul de permis auto, l-a luat , dar nu a asteptat sa-i vina permisul si s-a urcat la volan conducand masina pe trasee laturalnice , ... (vezi toată discuția)