avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort pe cale administrativa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort pe cale administrativa

N-am gasit nicaieri prin forum sa se discute despre divortul pe cale administrativa. Am citit ca parca anul trecut era proiect de lege sa se introduca asa ceva. S-a reglementat acest tip de divort? Imi puteti da un link unde sa citesc mai multe?
Daca avem un copil minor mai poate fi vorba de divort pe cale administrativa?

Edit: Hmmm, se pare ca la sfarsitul acestei luni se va lua o hotarare.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
zuzi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:54, 23 Septembrie 2008
Despre o asemenea posibilitate s-a comentat inclusiv pe site-ul avocatnet.ro. Cu toate acestea nu va putea fi introdusa o asemenea procedura administrativa fara a se modifica dispozitiile din Codul familiei care reglementeaza desfacerea casatoriei, si dupa cum divrotul poate fi pronuntata prin acrodul ambilor soti daca a trecut cel putin un an de la incheierea casatoriei si nu au rezultat copii minori, tot asa cred ca va fi posibil si pe cale administrativa. Daca din casatorie au rezultat copii, interesul superior al acestora in privinta incredintarii lor va face necesara interventia instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea casatoriei...... iudith iudith Desfacerea casatoriei, dupa 13 ani de mariaj in conditiile in care a rezultat si un minor (de 12 ani), se poate face la ofidiul starii civile ( sau ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei ! andronicus andronicus Daca avem acordul sotilor desfacerea casatoriei se poate face in conditiile in care exista copii minori? (Termenul de un an de la data casatoriei a trecut) ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 3 luni ByOn ByOn buna seara . am o intrebare scurta .se poate divorta dupa 3 luni de casatorie daca nu au copii si nu a nimic de impartit? (vezi toată discuția)