avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Desfacerea casatoriei......
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Desfacerea casatoriei......

Desfacerea casatoriei, dupa 13 ani de mariaj in conditiile in care a rezultat si un minor (de 12 ani), se poate face la ofidiul starii civile ( sau primarie)pe cale amiabila, cu acordul paritlor asupra incredintarii minorului sau doar in instanta? Am inteles ca aici intervine Autoritatea tutelara , iar minorul este intrebat cu care din parinti vrea sa ramana.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:31, 11 Noiembrie 2010
Din experienta mea ,am trecut si eu prin asta acum 5 ani,baiatul meu avea 8 ani,desfacerea casatoriei se face in instanta,copilul este si el audiat intr-un separeu si apoi un reprezentant al Autoritatii Tutelare vine acasa pentru a vedea conditiile de trai si pune cateva intrebari vecinilor. Cam asa era atunci.
Atata timp cat aveti minori se poate cere desfacerea casatoriei doar in instanta.
Dispozitiile privitoare la desfacerea casatoriei pe cale administrativa si notariala din L.202/2010 intra in vigoare in 26 decembrie, insa acestea sunt aplicabile doar celor care nu au copii minori nascuti din casatorie sau adoptati.
Noua lege aduce modificari modalitatii de desfacere a casatoriei pe cale judecatoreasca in sensul ca, se poate desface casatoria prin acordul partilor si daca exista copii minori rezultati din casatorie si indiferent de durata casatoriei.
Pe cale de consecinta puteti divorta doar la instanta, dar aveti posibilitatea sa desfaceti casatoria prin acordul partilor desi aveti un copil minor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un avocat specializat indivorturi Ana_86 Ana_86 sunt dinPitesti , motivul divortuluieste adulterul pt ca nu e prima data , dar sigur vafi ultima.... detin dovezi listingul telefonic din contul nostru comun ... (vezi toată discuția)
Divorþul poate fi pronunþat ºi numai pe baza acordului ambilor soþi, fãcut prin instituþia medierii Nicolae Dediu Nicolae Dediu ªi persoanele cu zeci de ani de căsătorie în spate din care au rezultat copii minori vor putea beneficia, în scurt timp, de instituţia medierii. În ... (vezi toată discuția)
Divortul pana intr-un an de la casatorie mardumi mardumi buna ziua! am si eu o o mare problema si v-as ruga daca ati putea sa ma ajutati acum 3 luni m-am casatorit...si se pare ca nu am facut o alegere deloc ... (vezi toată discuția)