Am o intrebare si as aprecia un raspuns la problema de mai jos:
Am formulat o plangere penala pe numele unei persoane. Procurorul a dat NUP si la fel si procurorul superior. M-am adresat instantei care a confirmat fond si recurs NUP.
Problema pe care o am este ca dupa ce s-a terminat toata povestea de mai sus am reusit sa pun mana pe niste documente care contrazic tot ce au spus procurorii si judecatorii si dovedesc ca intimatul a mintit, nu a spus adevarul cand a fost anchetat.
Mai pot face ceva cu aceste documente acuma?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Trebuie sa explicati putin mai clar speta, fara nume dar cu date mai exacte si formulat cat de cat juridic. Doar procurorul da NUP, instanta nu da NUP, poate s-a judecat pe masuri impotriva procurorului de caz. Iar 'intimatul' este pe civil, in penal este inculpat.
Procurorul de caz a dat NUP. Procurorul superior a mentinut rezolutia proc de caz atunci cand a solutionat plangerea impotriva rezolutiei de NUP.
Cf art 278.1 instanta a fost sesizata cu plangere impotriva rezolutiei procuror pe care a respins-o ca nefondata. Instanta de recurs a mentinut sentinta.
Dupa ce s-a terminat tot procesul au fost descoperite documente care il acuza pe intimat si pe care nici procurorul nu le-a administrat si nici instanta pt ca nu au stiut de ele.
Aceste documente mai pot fi folosite acuma? Se mai poate deschide urmarirea penala pe numele intimatului daca au aparut probe noi?
D-na legally_aid...multumesc!
Apreciez raspunsul dvs....personal nu m-am gandit la el dar mi se pare un temei solid. Asta ar presupune o cerere adresata cui? procuror de caz sau procuror conducator de parchet? La cerere sa fie anexate sau mentionate documentele pe care se sprjina cererea de redeschidere (este corect spus redeschidere)?
Multumesc anticipat.
Mergeti la procurorul care a instrumentat cazul.Oricum, in cazurile in care cererile/plangerile sunt gresit indreptate sunt trimise organului competent.Succes.
Non bis in idem ?
studdent
Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)
Plangere pnala
nelush2103
In cazul unui NUP, in urma unei Plangeri Penale, daca se descopera dovezi suplimentare pentru inceperea cercetarii penale, se poate redeschide acelasi dosar ... (vezi toată discuția)