avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redeschidere dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redeschidere dosar penal

Buna ziua

Am o intrebare si as aprecia un raspuns la problema de mai jos:
Am formulat o plangere penala pe numele unei persoane. Procurorul a dat NUP si la fel si procurorul superior. M-am adresat instantei care a confirmat fond si recurs NUP.
Problema pe care o am este ca dupa ce s-a terminat toata povestea de mai sus am reusit sa pun mana pe niste documente care contrazic tot ce au spus procurorii si judecatorii si dovedesc ca intimatul a mintit, nu a spus adevarul cand a fost anchetat.
Mai pot face ceva cu aceste documente acuma?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Micaly , utilizator 10:22, 29 Octombrie 2011
Nu cred ca se poate redeschide ce nu a inceput (urmarirea penala). Cred ca aplicabil este art. 228 CPP, ultimul alineat.

"Daca ulterior se constata ca nu a existat sau ca a disparut imprejurarea pe care se intemeia propunerea de a nu se incepe urmarirea penala, procurorul infirma rezolutia si restituie actele organului de urmarire, dispunand inceperea urmaririi penale. "
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
eumarian, utilizator
@eumarian, good point :)
Corect era redeschiderea dosarului, a cercetarii penale.Chestie de nuanta.
Oricum, cererea se intemeiaza cam pe acelasi temei de fapt.
Va multumesc foarte mult pentru punctele de vedere exprimate...speta pe care am prezentat-o se incadreaza:
1. la 278.1 alin 11 pt ca acest art stabileste foarte clar faptul ca se poate relua urmarirea penala chiar daca exista hotarare judecatoreasca prin care a fost mentinuta rezolutia de NUP,
2. se incadreaza si la 228 alin 7 pt ca nu a fost inceputa urmarirea penala.

D-na Legally_aid si cu eumarian ...faceti echipa foarte buna impreuna!
Inca o data: multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinceperea urmaririi penale alexeu alexeu daca am primit o comunicare cu neinceperea urmaririi penale art 228 raportat la art 10 lit b. mi se mai poate da inchisoare cu suspendare sau amenda penala? (vezi toată discuția)
Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)
Plangere pnala nelush2103 nelush2103 In cazul unui NUP, in urma unei Plangeri Penale, daca se descopera dovezi suplimentare pentru inceperea cercetarii penale, se poate redeschide acelasi dosar ... (vezi toată discuția)