Va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic pt o problema cu care ma confrunt si nu stiu cum sa o rezolv: societatea X a fost cesionata in vara anului 2010,insa in luna noiembrie anul acesta persoana din familia mea care a fost administrator al soc.X a fost citata la tribunal, specificandui se printr-o scrisoare atasata citatiei ca va tb sa plateasca o suma fabuloasa celor care s-au inscris la masa credala. Tot in aceasta scrisoare se face mentiune ca in conf. cu art.138lit d, din lg.85/2006, va raspunde in calit. de administrator, avand in vedere ca persoanele carora le a fost cesionata soc.x nu sunt de gasit?
Este legal acest lucru?
Acum ca a intrat in vigoare noile coduri , se va judeca procesul in baza noilor prevederi?
Mentionez ca fosta administratoare a soc.X, este pensionara.
Este posibil sa ii fie "luata "casa pe care o detine in proprietate cu sotul acesteia?
Ajutati ne va rog cu o solutie, ce putem face in acest caz. suntem oameni simpli fara studii juridice .
Multumim.
fiecare administrator raspunde pentru faptele savirsite in timpul mandatului sau chiar daca atragerea raspunderii se face dupa cesiunea partilor sociale si schimbarea administratorului.
in baza acestei sentinte, administratorul va raspunde cu averea personala pentru datoriile fata de stat si terti agenti economici.
da, este posibil sa piarda casa - in fapt doar cota sa parte din imobil ptr ca acesta este bun comun. intai se va face partajul si abia apoi se face executarea silita.
Multumesc pt raspuns, am ramas fara cuvinte, si in acest caz noi ce putem face, avem vreo solutie, in cat timp se poate sa i fie executata partea din casa si cum se procedeaza in fapt doar oamenii locuiesc acolo? sunt naucit efectiv nu stiu ce sa va intreb?da ti mi va rog o solutie
Angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta la respectivul dosar. Nu neglijati procesul. Simultan analizati impreuna cu acesta cai legale de protejare a patrimoniului inainte ca dosarul sa fie solutionat. Daca avocatul este unul cu experienta in domeniu, va sti ce sa faca.
In incercarea disperata de a gasi o solutie la problema prezentata, ma intrebam daca in acest moment cand procesul deja s-a declansat vanzarea imobilului ar fi posibila? in cazul acesta e posibil ca celui care cumpara sa i fie anulat contractul de cumparare? este posibil ca in cazul cand persoana in cauza sa ramana fara nici un bun in afara de pensie, raspunderea sa se transmita ,sotului, copiilor acesteia? multumesc
Sume neclare
ONU EMIL
Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)