avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Atragere raspundere personala administrator dupa NCC?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Atragere raspundere personala administrator dupa NCC?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic pt o problema cu care ma confrunt si nu stiu cum sa o rezolv: societatea X a fost cesionata in vara anului 2010,insa in luna noiembrie anul acesta persoana din familia mea care a fost administrator al soc.X a fost citata la tribunal, specificandui se printr-o scrisoare atasata citatiei ca va tb sa plateasca o suma fabuloasa celor care s-au inscris la masa credala. Tot in aceasta scrisoare se face mentiune ca in conf. cu art.138lit d, din lg.85/2006, va raspunde in calit. de administrator, avand in vedere ca persoanele carora le a fost cesionata soc.x nu sunt de gasit?
Este legal acest lucru?
Acum ca a intrat in vigoare noile coduri , se va judeca procesul in baza noilor prevederi?
Mentionez ca fosta administratoare a soc.X, este pensionara.
Este posibil sa ii fie "luata "casa pe care o detine in proprietate cu sotul acesteia?
Ajutati ne va rog cu o solutie, ce putem face in acest caz. suntem oameni simpli fara studii juridice .
Multumim.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:03, 31 Octombrie 2011
orice instrainare de bunuri este suspecta de a fi facutain daune creditorilor. exista modalitati de a face aceasta instrainare in asa fel incit sa reziste unor actiuni in anulare (ce in mod sigur vor fi depuse de catre creditori) insa chiar aveti nevoie de un avocat.
nu este treaba mea sa aprecize finantele dvs insa calculul este simplu - costul avocatului raportat la pierderile ce le puteti avea prin executarea sentintei respective. Nu neglijati reprezentarea in instanta deoarece este prima linie de aparare - este posibil sa cistigati procesul si atunci patrimoniul va fi in siguranta.

acest gen de litigii necesita cunostinte juridice cit si economice / contabile si de aceea va recomand sa angajati un avocat si sa nu va reprezentati singuri. Dvs decideti.
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca pentru ca sa fie antrenata raspunderea administratorului pentru plata pasivului debitoarei trebuie sa fie facuta dovada legaturii dintre prejudiciu si actiunile sau inactiunile respectivei persoane. Cu alte cuvinte doar pentru faptul ca ultimul administrator nu poate fi gasit nu va fi obligat la plata acel administrator care inca se poate cita la tribunal.
Este necesar ca datoriile societatii falite sa fie rezultatul prevederilor de la art. 138 lit. d) si sa poate fi retinute in seama fostului administrator la care faceti referire.
O modalitate de aparare este si documentul prin care fostul administrator se descarca de gestiune la data cesionarii.
Se vorbeste de contabilitate fictiva si netinerea contabilitatii in conformitate cu legea iar cel care trebuie sa faca dovada este lichidatorul sau creditorul care a depus cererea pentru antrenarea raspunderii.
Un avocat stie cum sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea raspunderii materiale in temeiul art 138 din legea insolventei-jurisprudenta rodica_post rodica_post Prejudiciul creditorilor consta in imposibilitatea incasarii creantelor scadente din cauza ajungerii debitoarei in insolventa, definita de art. 3 ca fiind acea ... (vezi toată discuția)
Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)
Insolventa faliment rica_camelia rica_camelia am avut un srl pina in 2010 la data de 31 aprilie l-am vindut cu tot cu datorii de 35000 ron iar pe la sfirsitul anului am primit hirtie de la tribunal prin ... (vezi toată discuția)