avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minora, casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minora, casatorie

Daca o fata de 16 ani a depus impreuna cu viitorul sot la serviciul d stare civila o declaratie de casatorie. Aceasta declaratie de casatorie este insotita de avizul medical prin care rezulta ca este insarcinata, de autorizatia directiei generale pentru protectia copilului si de refuzul parintilor de a-si da acordul pt incheierea casatoriei. Se poate incheia casatoria in aceste conditii?:)
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:33, 28 Octombrie 2011
Nu. Este nevoie de acordul instantei de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie minor (17 ani) ContSters327792 ContSters327792 Am virsta de 17 ani si un copil,doresc sa fac cununia civila unul din parintii mei este plecat de 10 ani si nu stiu de el, ce demersuri pot face pt.a ma ... (vezi toată discuția)
Casatorie minora alex20 alex20 buna ziua sora mea si facut toate cele necesare pt nunta ea nu a implinit 18 ani implineste in oct nu a stiut de lege si pe 24 luna asta are nunta cum poate sa ... (vezi toată discuția)
Eu am 17 ani și iubita mea are 16, ne putem cununa civil? Daniel lungu Daniel lungu Eu am 17 ani și iubita mea are 16 ne putem cununa civil chear daca amândoi sunt minori (vezi toată discuția)