Ce sa faca la judecatorie prima oara si nu la Autoritatea tutelara? Nu cred ca e buna indrumarea dvs. Iar de la medicul legist ce acord sa ia si de ce? Nu e suficienta adeverinta de la medicul de familie cu ''Apt pentru casatorie''? As zice ca da.
Nici cu asta nu sunt de acord
Faptul ca nu mai stiti nimic de 10 ani de tatal dvs. nu tine la instanta.
Art. 272 NCC
(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.
Daca duce martori ca de 10 ani nu a fost vazut in preajma familiei cred ca Autoritatea tutelara va tine cont de asta iar instanta va lua in considerare interesul superior al utilizatoarei - practic are deja o noua familie.
Am gasit o speta care ii poate fi de ajutor utilizatoarei ca sa inteleaga procedura:
[ link extern ]
Cererea a fost depusa in 29.11.2011 iar hotararea a fost pronuntata in 10.01.2012, n-a durat mult. Ce-i drept mai e de umblat si la Autoritatea tutelara... poate dura mai mult si daca mai sunt doar 2-3 luni pana implineste 18 ani n-ar fi rau sa astepte.