avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperatori datorii
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperatori datorii

Salut!Am si eu doua mici/mari probleme.In urma cu doi ani am incheiat doua contracte cu doua firme de telefonie mobila separate.Am trecut printr-o perioada urata in care n-am avut bani...parintii ramasesera fara loc de munca si am fost nevoit sa renunt la ele,adica sa nu le mai platesc pentru a-mi putea permite sa ma intretin.In vara anului acesta am primit doua plicuri de la doua firme de recurerare creante diferite.Am sunat la firma "A",am stat de vorba cu o consultanta mi-am luat angajamentul ca am sa platesc cum pot si cat pot din suma.(restanta era de 600 de lei care in 2 ani a ajuns la 7200 de lei)Acum insa nu mai pot platii deloc.Am inceput facultatea si nu prea imi vine sa rup de la gura ca sa platesc la ei.La firma cealalta,consultata nu a fost de acord sa platesc "in rate"(suma de 178 de lei a ajuns la 2200 in 2 ani).Cum procedez?Sunt disperat!De vreo luna de zile nu mai pot dormii noaptea.M-au tot amenintat ca ma executa silit ,ca demareaza procedurile judiciare...etc.
Va multumesc din suflet pentru potentialele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: galbe90 , utilizator 15:57, 28 Octombrie 2011
din pacate nu cred ca vei putea rezolva fara sa platesti.ai semnat un contract care trebuia respectat sau sa fi incercat o renegociere a acestuia.
stiu si asta...insa...ideea este ca nu mai am bani si momentan nu stiu ce sa fac...unde sa fac.Prin executare silita nu au ce sa-mi ia...nu am nimic pe numele meu...am 21 de ani si multe nopti nedormite
Daca nu ati semnat angajamentul de plata cu recuperatorii ,faceti o cerere de asigurare de dovezi prin care solicitati sa se stabileasca datoria reala pe care o aveti fata de de cele doua societati printr-o expertiza contabila.Solicitati ca expertul sa calculeze debitul datorat raportandu-se la contractele incheiate si sa calculeze dobanzile si penalitatile aferente .In conditiile in care nu ati fost chemat in judecata nu exista titlu executoriu si atunci ma intreb cum or sa va execute.Cererea trebuie facuta in contradictoriu cu cele doua societati creditoare.Este adevart ca va costa expertiza dar nu veti avea de plata 10.000 lei cat se pare ca vor acesti recuperatori.Contractul dintre societatea de telefonie si recuperatorii nu va intereaseaza pe dvs astfel incat este problema lor cum se vor descurca intre ei.
enku11 a scris:

din pacate nu cred ca vei putea rezolva fara sa platesti.ai semnat un contract care trebuia respectat sau sa fi incercat o renegociere a acestuia.

Ei da, userul trebuie sa plateasca, insa...nu sume atat de mari.
Penalitatile, desi ajung la cifre astronomice (sumele mentionate de dvs. sustin aceasta afirmatie) practic, nu pot depasi jumatate din valoarea debitului (practica judiciara si legislatia in domeniu au statuat acest fapt).Orice clauza contrara, ar putea fi considerata nescrisa/abuziva.

Societatea de recuperari creante nu poate decat sa va dea in judecata pentru a putea obtine un titlu executoriu si...in ipoteza in care l-ar obtine si ar incepe o executare silita impotriva dvs., datorita faptului ca nu aveti bunuri, nu ar avea ce urmari...

Daca sunteti de buna-credinta, achitati debitul, fara alte costuri (penalitati/dobanzi/costuri).Cel putin, veti suspenda curgerea penalitatilor.

Pentru cuantumul penalitatilor, negociati cu ei, doar daca doriti...daca nu doriti, lasati instanta sa se pronunte pe acest capat de cerere, in ipoteza in care veti fi chemat/dat in judecata.

de semna...nu am semnat absolut nimic cu cele doua firme de recuperare,insa daca imi aduc bine aminte asta vara prin iulie cand inca mai existam din punct de vedere financiar i-am sunat si le-am spus ca sunt dispus sa achit sumele restante dar fara penalizari si alte cele.Ei mi-au spus asa:ca in ce am eu de plata(adica sumele astronomice) se includ si taxele de reziliere inaintea expirarii contractului,care din ce am vazut eu sunt incredibil de mari.Nu stiu ce sa ma mai fac...n-am mai trecut niciodata prin asta...si rog a nu mi-o lua in nume de rau insistenta mea pe acest thread.Multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare suma imprumutata prin contract notarial cu titlu executoriu adrianvoinescu adrianvoinescu Buna ziua, Am un contract de imprumut catre o persoana fizica, semnat in vara anului 2013 (de fapt este semnat ca si urmare a expirarii unui alt contract de ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati la suma executata silit naepot naepot Buna ziua, In somatia trimisa de BEJ se specifica suma pentru care a fost instituita executarea silita, suma ce include debitul de achitat catre creditoare ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu inchisoarea? Valililia Valililia Buna ziua Am o intrebare am avut un abonament la orange si nu am mai reusit sa achit abonamentul a fost facut in 2015 au trecut 3 ani de atunci a venit odata ... (vezi toată discuția)