Am demisionat in 5 octombrie anul acesta si as dori sa stiu:
- care este termenul legal in care firma trebuie sa-mi elibereze nota de lichidare?
- mai am de luat bani pe concediul de odihna iar acestia nu mi-au fost depusi pe card pe data de 11 octombrie, odata cu salariul. cand ar trebui sa intru in posesia banilor aferenti concediului de odihna neefectuat?
- nu mi s-a eliberat carnetul de munca pana la finalul lunii iunie, conform legii! acesta poate fi trimis si prin posta cu confirmare de primire|?
-am solicitat celor din firma atat o scrisoare de recomandare necesara la noul loc de munca cat si o adeverinta din care sa reiasa toata perioada lucrata, conform inscrisurilor din carnetul de munca, pe care il au la sediul lor si nici pana acum nu mi-au eliberat aceasta adeverinta dar nici scrisoarea de recomandare.
sunt obligati sa-mi elibereze adeverinta si scrisoarea de recomandare?
Va multumesc frumos!
Buna ziua , cei de la firma la care ati lucrat sunt obligati sa va elibereze actele cerute, in cazul in care refuza nejustificat sa elibereze documentele trebuie sa-i actionati in instanta.
Si un alt aspect, daca se poate...in demisie am mentionat art. 81 alin. 8, deoarece acestia nu si-au respectat regulamentul intern, discriminandu-ma si hartuindu-ma in mod repetat. Nu au binevoit insa sa-mi accepte demisia in forma incheiata de mine ci au trecut in decizia de incheiere a raporturilor de munca art. 81 alin 7! ce pot sa fac in aceasta situatie?
Multumesc mult!
In aceasta situatie puteti solicita instnatei de judecata anularea deciziei de incetare a c.i.m. in baza art.81 alin.7 C.mun. si constatarea ca incetarea raportului de munca s-a facut in baza art.81 alin.8 C.mun.
Demisia a fost acceptata pe data de 5 octombrie. este un termen in care trebuie sa ma incadrez pentru atacarea deciziei de incetare a relatiilor de munca?