avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi contractuale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi contractuale

Am demisionat in 5 octombrie anul acesta si as dori sa stiu:
- care este termenul legal in care firma trebuie sa-mi elibereze nota de lichidare?
- mai am de luat bani pe concediul de odihna iar acestia nu mi-au fost depusi pe card pe data de 11 octombrie, odata cu salariul. cand ar trebui sa intru in posesia banilor aferenti concediului de odihna neefectuat?
- nu mi s-a eliberat carnetul de munca pana la finalul lunii iunie, conform legii! acesta poate fi trimis si prin posta cu confirmare de primire|?
-am solicitat celor din firma atat o scrisoare de recomandare necesara la noul loc de munca cat si o adeverinta din care sa reiasa toata perioada lucrata, conform inscrisurilor din carnetul de munca, pe care il au la sediul lor si nici pana acum nu mi-au eliberat aceasta adeverinta dar nici scrisoarea de recomandare.
sunt obligati sa-mi elibereze adeverinta si scrisoarea de recomandare?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 28 Octombrie 2011
Buna ziua , cei de la firma la care ati lucrat sunt obligati sa va elibereze actele cerute, in cazul in care refuza nejustificat sa elibereze documentele trebuie sa-i actionati in instanta.
Si un alt aspect, daca se poate...in demisie am mentionat art. 81 alin. 8, deoarece acestia nu si-au respectat regulamentul intern, discriminandu-ma si hartuindu-ma in mod repetat. Nu au binevoit insa sa-mi accepte demisia in forma incheiata de mine ci au trecut in decizia de incheiere a raporturilor de munca art. 81 alin 7! ce pot sa fac in aceasta situatie?
Multumesc mult!
In aceasta situatie puteti solicita instnatei de judecata anularea deciziei de incetare a c.i.m. in baza art.81 alin.7 C.mun. si constatarea ca incetarea raportului de munca s-a facut in baza art.81 alin.8 C.mun.
Demisia a fost acceptata pe data de 5 octombrie. este un termen in care trebuie sa ma incadrez pentru atacarea deciziei de incetare a relatiilor de munca?
Termenul este de 45 de zile de la data comunicaruii deciziei de incetare a raportului de munca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie functionar contractual Justitiarul711 Justitiarul711 Angajatul unei primarii, contractual, pe o functie de executie, poate sa isi dea demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in demisionare UNHleaSHD UNHleaSHD Buna ziua! Doresc sa demisionez de la firma actuala fara preaviz si as dori sa-mi cunosc oportunitatile. Mentionez ca nu am idee ce inseamna o demisie ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)