mai explicit in urma unei petiti am primit raspuns referitor la retinerea permiselor si OBLIGAREA refaceri analizelor a persoanelor cu handicap la gramada (obtinerea de foloase banesti a anumitor categorii de profesi inclusiv MEDICINA LEGALA)
citez: Referitor la petiţia dumneavoastră adresată Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Persoanelor cu Handicap şi înregistrată cu nr. 17083/24.10.2011, prin care solicitaţi sprijin în legătură cu rezolvarea problemelor cu care vă confruntaţi, vă comunicăm următoarele:
În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul emis de Ministerul Sănătăţii şi publicat în Monitorul Oficial nr. 631 din 8 septembrie 2010, pct. 2. Auzul - Permisele de conducere auto pot fi eliberate sau reînnoite pentru candidaţii sau conducătorii auto din grupa 2 numai cu avizul unei unităţi de asistenţă medicală autorizate. Se acordă o atenţie deosebită examinării medicale, ţinându-se seama de posibilităţile de compensare, în condiţiile în care ART. 2 prevede faptul că În sensul prezentului ordin, conducătorii auto se clasifică în două grupe:
a) grupa 1: conducători auto ai autovehiculelor din categoriile A, A1, A2, AM, B, B1 şi BE;
b) grupa 2: conducători auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 şi D1E.
După cum se poate constata, la grupa 1 (categoria B) lista de afectiuni nu cuprinde limite privind capacitatea auditiva. De altfel, Ordinul 1162/2010 implementeaza Directiva europeana 2006/126/CE, care recomanda adaptarea conditiilor de acordare a permisului de conducere pentru a favoriza accesul persoanelor cu handicap la conducerea vehiculelor. Anterior, legislaţia privitoare la acest segment de activitate era reglementată de Ordinul nr. 87 din 03/02/2003, care cuprindea printre afectiunile incompatibile cu statutul de conducator auto : "Afecţiuni vestibulare centrale sau periferice necompensate sau necorectabile prin tratament, Surditate totală bilaterală, Deficienţă auditivă peste 50%, necorectabilă prin protezare auditivă ". În prezent, prevederile acestui ordin au fost abrogate prin apariţia Ordinului nr. 1162/2010.
În vederea clarificării situaţiei relatate de dvs., vă recomandăm să vă adresaţi Direcţiei de Sănătate Publică din judeţul în care domiciliaţi/municipiul Bucureşti, instituţie responsabilă cu transpunerea în practică a prevederilor actelor normative enumerate mai sus.
de ce suntem OBLIGATI sa scoatem din BUZUNAR 200 lei si iar sa refac analizele?
cum ma sfatuiti sa formulez plangere sau sa fac direct anulare act administrativ?
in ce baza m au considerat INAPT MEDICAL daca nu exista LIMITA privind capacitatea auditiva, vechea conditie fiind abrogata ?
va multumesc.