avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Compesare intre doua societati si o persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Compesare intre doua societati si o persoana fizica

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema:

- Societea A are o datorie catre societatea B
- O persoana fizica (C) vrea sa achizioneze materiale de la societea A
- Societatea B vrea sa achizioneze un teren de la persoana fizica C.

Cum se poate face compensarea intre cele trei? Cum se procedeaza cu TVA-ul? Valoarea terenului = 11.000 EURO si reprezinta o parte din datoria societatii A catre societatea B.
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 20:35, 28 Octombrie 2011
Eu asa propune ca A sa-ii dea materialele lui B in schimbul datoriei cu factura-valoare 11.000 euro iar C sa ia materialele de la B.Se va incheia contractul de vanzare cumparare in care se va specifica ca in schimbul datoriei de 11.000 de euro ,C transfera dreptul de proprietatea supra terenului.Fiind vorba de TVA ptr B nu-i problema sa va compensa ,TVA-ul din fact emisa de A cu TVA-UL fact pentru C vor fi egale.Ramane sa discute A cu B pentru TVA-ul primei facturi.Asa vad eu rezolvarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cristinalerch cristinalerch buna ziua redau cazul meu vi as dori sa ma sfatuiasca cineva: acum 3 ani jumate am cumparat un teren in valoare de 100000 de euro pe firma. firma are ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta rodicaonet rodicaonet BUNA ZIUA TUTUROR ! Ma aflu intr-o situatie ciudata si am ascultat pana acum o multime de pareri si nu am reusit sa trag nici o concluzie.Situatia este ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu tva sau fara? Laura Ciobeica Laura Ciobeica O situatie incurcata... Un SRL roman vinde altui SRL roman un imobil - teren si constructie. Se intampina urmatoarele probleme: 1. SRL ul cumparator insista ... (vezi toată discuția)