1. pers. 57 ani -casatorita de 36 de ani , pensionata de 1 an, persoana cu hand. accentuat vizual - nu mai pot realiza alte venituri;
2. sotul a avut firma 10 ani din care a cumparat 1 casa , -propr. eu, sotul si baiatul de 36 ani; a avut si alte sume in diverse conturi la care n-am avut acces si nici stiinta de ele; 5 ani n-a mai realizat venituri , lucreaza de 3 ani angajat;
3. presiunile psihice si aventuri extraconjugale permanente ale sotului m-au determinat sa parasesc domiciliul si sa ma mut la a doua locuinta achizitionata in 1991 prin imprumut la cec ,( de la vechea RA locuinta); un divort nefinalizat in 1999, depresie majora cronica a mea din cauza presiunilor psihice, diabet pe stres ;
4. ce sanse am sa mai obtin si altceva din divort , in afara unei locuinte prin cedare de parti unul in favoarea celuilalt la cele 2 imobile ( dupa ce am parasit domiciliul comun sotul a trimis fiului- intr-un depozit- 75% din banii pe care ii avea in conturi
si sustine ca el a muncit si nu poate imparti cu mine ce a realizat ); n-am avut NIMIC
la inceputul casniciei, eu eram studenta si el muncitor ;am extrase de conturi din martie , cind avea banii in cont.#-o
Si daca solicit plata compensatorie tot in instanta trebuie sa deschid actiunea - si din ce se evalueaza aceasta plata compensatorie - poate imi spuneti art. din Noul cod . Multumesc mult.
Consultati un avocat priceput; sunt in Iasi avocati buni din punct de vedere profesional, dar si de bun simt, care nu exagereaza cu sumele reprezentand onorariul. Macar o parte a cheltuielilor de judecata pot fi recuperate, deci nu aveti prea multe de pierdut.
Un avocat bun poate sa va ajute sa rezolvati toate aspectele care va framanta si, in plus, va poate reprezenta in instanta, fara a fi necesara prezenta dvs.la toate termenele de judecata.
Sanatate si succes!!