avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluarea concediului pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluarea concediului pentru cresterea copilului

Buna ziua, as avea si eu cateva nelamuriri in ceea ce priveste revenirea in CCC. In luna octombrie, am revenit la job inainte ca fiul meu sa implineasca 2 ani, el avand doar 1 an si 5 luni. Doresc sa lucrez pana in luna ianuarie si ulterior, sa revenin in CCC pana copilul meu implineste 2 ani, adica in 30 aprilie 2011. Decizia a survenit in urma vestii ca sunt din nou insarcinata. Insa, am cateva nelamuriri si as dori sa imi raspundeti, daca este posibil.
1. Voi intra cu aceiasi indemnizatie pe care am avut-o anterior revenirii la job in 1 octombrie?
2. La Primarie trebuie depuse acelasi acte?
Cu data de 1 mai voi intra in Concediu de lauzie de 128 de zile, urmatorul copil urmand sa se nasca la inceputul lunii iulie. Voi anunta angajatorul si stiu ca in aceasta perioada voi fi platita de companie. Nelamuririle mele sunt urmatoarele.
1. Cum se va calcula cei 85% din ultimele 6 luni pentru Concediu de lauzie? Cu mentiunea ca in luna noiembrie sunt platita cu salariu fix, in decembrie cu salariu+comision, in ianuarie indemnizatie stat+comision de la firma, in februarie indemnizatie stat+comision de la firma, in martie indemnizatie stat, in aprilie indemnizatie stat. Am mentionat de comision pentru ca se plateste cu 2 luni in urma si de aceea doresc sa stiu daca se va lua in calcul.
Va multumesc anticipat
Claudia.
Cel mai recent răspuns: claudia.streanga , utilizator 13:11, 29 Octombrie 2011
1. Cand ati revenit la serviciu CCC a fost numai suspendat asa ca acum se va relua, deci veti avea aceeasi indemnizatie.
2. La Primarie depuneti numai cererea pentru reluarea CCC impreuna cu dovada ca ati intrerupt iar serviciul pentru CCC.
3. - Concediul de maternitate (sarcina si lauzie) are 126 de zile.
- Pentru indemnizatia pentru concediul de maternitate sunt luate in calcul toate sumele pentru care s-a retinut contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de 0,85% (intrebati pe contabilul firmei).
- Perioada cat ati fost in CCC este perioada de cotizare si se ia in calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate.
Va multumesc pentru raspuns. Am inteles. Se va lua in calcul atat indemnizatia platita de stat cat si comisionele lunare oferite de companie, din moment ce acestea sunt impozabile.
Zi usoara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal si postnatal zbaiceanu zbaiceanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa-mi clarific urmatoarele probleme: - O viitoare mamica care va naste la sf lunii aprilie 2013 lucreaza in prezent cu carte ... (vezi toată discuția)
Somaj si prenatal patrichisimona patrichisimona Buna ziua as dori sa ma lamuriti ,sant insarcinata in luna a 9-a ,am lucrat in invatamant pana in august 2014 timp de 2 ani ,cu salariul brut de 1400 de lei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)