avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... extindere pe verticala a unei constructii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

extindere pe verticala a unei constructii

am cumparat un imobil care are un perete pe hotar si doresc sa o extind pe verticala.Pentru asta este nevoie de consolidare si vreau sa stiu daca am nevoie de acordul vecinului pentru consolidare sau construire.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:01, 29 Octombrie 2011
Aveti nevoie de acordul vecinului (dat in fatza notarului) mai ales pentru ca este o constructie pe hotar.
In privinta acordului pentru consolidare - daca nu vrea sa-l dea - il actionati in judecata si, in functie de probele pe care le prezentati, instanta il poate obliga sa-si dea acordul.
In ceea ce priveste inaltarea constructiei... Aici e, poate, mai dificil... fiind in discutie faptul ca e posibil sa il lasati fara soare... Ar trebui ca iarna sa beneficieze cel putin doua ore de soare... Se mai au in vedere si aspecte precum deschiderile catre proprietatea lui (ferestre)...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este voie sa se schimbe destinatia acoperisului in mansarda fara autorizatie de constructie? SuperMAN SuperMAN Parintii mei au construit un garaj cu acoperis inalt care ulterior l-au transformat in mansarda dar fara sa modifice structura de rezistenta a garajului si ... (vezi toată discuția)
Cos de fum pe calcan mai inalt i97ccp i97ccp Buna seara, Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre gardul meu si casa vecinului picu_mihai picu_mihai buna ziua!Ma numesc mihai si sunt din oras pantelimon....actualul proprietar care a luat ternul de langa mine si_a facut casa pe toata suprafata terenului(cea ... (vezi toată discuția)