avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie alimentara

Am doi copii si pana de curand am primit prin posta o pensie de 200 lei pt ambii . Am aflat ca fostul sot e doctorand cu bursa de studii POS DRU in valoare de 1850 lei.Am deschis proces de recalculare pensie alimentara si instanta a decis sa plateasca 250 lei pt fiecare copil , aferent valorii bursei care reprezinta finantare din fonduri europene, diferenta fiind contributia statului roman. A facut recurs si instanta a decis sa nu plateasca nimic si sa ii dau 500 lei cheltuieli de judecata.
Va rog daca poate cineva sa imi spuna daca acea bursa care reprezinta ajutorul pentru familie pe perioada studiilor ? unde ma pot adresa in continuare pentru a obtine aceste drepturi ale copiilor ?
Cel mai recent răspuns: mariejean , utilizator 13:09, 1 Noiembrie 2011
Adresati-va cu o plangere Comisiei Europene si si institutiei care ii acorda acesta bursa [ link extern ] ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Buna ziua,
Am citit abia azi raspunsurile dvs si va multumesc din suflet.
Persoana care este tatal copiilor mei are restante le plata celor 200 lei stabilite in instanta mai multe luni.Am fost "consiliati" deja de cateva ori de un psiholog de la Autoritea tutelara si de fiecare data eram scoasa din incapere pentru a face presiune asupra copilului de 9 ani sa isi vada tatal. Din cauza scandalurilor nocturne cel mic se scapa noaptea in pat si a fost nevoie de o lunga perioada sa dorm cu el pentru a nu mai tipa speriat ca tati e in casa si strica lucrarile. Venea in fata blocului, pe timp de vara cam la 2-3 saptamani sa le spune ca ii iubeste , dar daca copiii cereau ceva de la el le raspundea ca nu are bani.
Imediat dupa divort s-a mutat cu persoana cu care traia din ultimul an de casatorie si cu fiica ei.De cate ori s-au dus copiii la el le spunea ca o sa ne dea afara din casa si o sa stea acolo cu concubina lui. Copiii veneau foarte surscitati din vizitele de la el( are program de vizitare minori pe care l-a solicitat pentru ca copiii nu mai voiau sa se duca la el). Cand se duc acolo ii chestioneaza de ceea ce fac eu.
Am sa incerc sa trimit si la Comisia Europeana o plagere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva Iulianadimia Iulianadimia Tatal copiilor mei lucreaza legal in Germania, din momentulin care s a pronuntat divorțul si avem custodie comuna pt cei doi copiiai nostri! In prezent ... (vezi toată discuția)
Caz civil de vizitare a minorilor danyboldea danyboldea Buna ziua! Am si eu o intrebare: sotul meu a mai fost casatorit si in urma casatoriei au rezultat 2 minori (in prezent 7 ani si respect 10 ani) Fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)