avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare program vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare program vizitare minori

Buna ziua !
Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la domiciliu, doua weekend uri pe luna. Am insa o problema cu fostul sot, care de fiecare data cand trebuie sa ridice minorii de la domiciliu spune ca nu poate sa vina invocand tot felul de motive. Doar amenintari pentru a ma ataca pe mine stiind ca eu tin foarte mult ca el sa aiba o legatura cat mai stransa cu minorii. As dori sa stiu, daca acesta nu respecta programul de vizitare stabilit, care sunt masurile care le pot lua impotriva lui. Si in plus desi exista custodia comuna, el nu se implica nici fizic nici emotional la cresterea si educarea copiilor, unul de 9 ani si celalalt de 4 ani, mai mult decat a stabilit legea. Dimpotriva au existat conflicte destul de urate intre noi doi in care el m a injurat in fata copilului cel mare si mai era si in stare de ebrietate. Si nu o data ci de mai multe ori. Incearca sa faca tot posibilul sa ingreuneze comunicarea dintre noi in detrimentul minorilor ceea ce nu mi se pare deloc normal. Baiatul cel mic sufera foarte mult din cauza lipsei lui si daca este bolnav si nu poate frecventa gradinita, fostul sot nu doreste sa stea cu el, chiar daca este liber si eu sunt la munca, motivand ca " asa sunt copiii, se mai racesc, dar le trece". In concluzie care este rostul custodiei comune ? Si daca eu doresc custodie unica, as avea vreo sansa sa o obtin? Sincer nu i vad rostul, atata vreme cat tatal nu are nici cel mai mic interes de a participa efectiv la cresterea si dezvoltarea normala a propriilor copii. Se acorda doar asa, pentru acei 10% din tati care intr adevar doresc sa isi creasca copiii chiar daca au divortat? Nu este si cazul meu si nu vad de ce trebuie sa suferim din cauza aceasta!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
adina_antonio, utilizator
Din cate stiu eu, nu puteti lua nici o masura impotriva lui pentru ca nu respecta programul de vizita si nu vrea sa se implice mai mult in cresterea copiilor lui.
Pentru scandal si injurii puteti sa depuneti plangere la politie.
In ce fel suferiti din cauza autoritatii parintesti exercitate in comun si cum v-ar ajuta autoritatea parinteasca exclusiva?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
mirebire, utilizator
Cum adica tatal nu poate fi tras LA raspundere pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti ? Mi se pare absurd ! Si daca eu as fi cea care nu il lasa sa ii vada cand are dreptul sunt pasibila de puscarie nu ? Programul de vizitare este un drept al lui nu ? Dar in acelasi timp nu este si o obligatie tot a lui? Nu mai conteza interesul superior al copilului in cazurile acestea? Adica doar drepturi, si obligatii zero ? Si de CE sa fie custodie comuna ? Daca el habar nu are cat Costa Scoala sau gradinita si nu il intereseaza ce note IAU sau nu participa LA sedinte nu ii duce nici nu ii aduce de LA scoala sau gradinita. Sa fie custodie com una doar ASA ca s au gandit unii ca poate avem nevoie de subiecte de conversatie si prezenta reala in viata copiilor zero ?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
adina_antonio, utilizator
Bine ati venit in aberatia acestei legi. Doar dvs trebuie sa respectati hotararea judecatoreasca! El poate veni cand are chef. Asta se numeste interesul superiror al copilului.In general, cand "taticii" formuleaza cereri de marire a programului de vizitare, simultan fac si cereri de micsorare a pensiei alimentare. Instantele le incuviinteaza pe ambele si diferite minti luminate ne spun ca asta e spre binele copiilor nostri. Exercitarea in comun a autoritatii parintest este o alta noua jucarie pentru iubitorii tatici: arata cam asa: la munca, grija si bani doar dvs, la o plecare in vacanta, week-end, strainatate, alegere gradinita/scoala, medic, tratament, apare omul cu drepturi! pe banii si munca dvs vine si hotareste iubitorul tatic! este o bataie de joc inimaginabila.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
proastasatului, utilizator
1. Programul de vizita este un drept al celui care l-a obtinut, nu o obligatie. Nimeni nu poate fi pedepsit de lege pentru ca nu-si exercita un drept. Nimeni ni poate fi fortat sa-si exercite drepturile.
2. Custodia comuna inseamna ca trebuie sa va consultati cu celalalt parinte si sa luati hotarari de comun acord in ce priveste forma de invatamant pe care o urmeaza copii, acordul pentru a parasi tara cu copiii si lucruri de acest gen. Astfel va exista macar o minima comunicare intre dv ca parinti. Custodia comuna nu inseamna ca parintele de care dv ati divortat/v-ati despartit vine si-i gateste copilului, ii spala sosetele, il duce-aduce de la scoala, face teme; de aceste lucruri se ocupa parintele care a solicitat si obtinut stabilirea domiciliului la el.
Nu e o aberatie, spre exemplu dvs aveti dreptul sa votati dar nu va obliga nimeni sa va exercitati dreptul respectiv, la fel aveti dreptul sa candidati la diverse functii, dar nu va obliga nimeni sa va exercitati dreptul si asa mai departe.
Instanta l-a obligat pe tata sa plateasca pensia de intretinere si dvs spuneti ca o plateste - deci isi indeplineste obligatiile. Cum folositi dvs banii respectivi pentru dus, adus de la gradinita, pentru supravegheat copilul cand este bolnav, pentru medicamente, pentru mancare, pentru haine, samd, cade in sarcina dvs.
Instanta i-a dat dreptul sa pastreze relatiile cu minorul, daca dvs ii incalcati acest drept pot fi luate masuri impotriva dvs (ca impotriva oricui incalca un drept al altcuiva).

Pentru interesul superior al copilului s-ar putea face un plan parental in care sa se prevada tot ceea ce doriti dvs, insa planul parental se realizeaza intre cei doi parinti si nimeni nu poate obliga un parinte sa fie un parinte bun. Poti sa-i interzici sa fie parinte atunci cand este un parinte rau sau sa-i limitezi drepturile, dar nu poti sa-l obligi sa fie un parinte bun - asta trebuie sa vrea.

Depre cum sa abordati situatia dvs ca sa ii fie usor copilului incercati sa gasiti solutii la un psiholog pentru copii.

Alte discuții în legătură

Incredintarea vs stabilire domiciliu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti? Era mai bine pe vechea lege cu incredintarea sau este mai bine asa cu stabilirea domiciliului minorului la unul din parinti conform noii legi? (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)