avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare program vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare program vizitare minori

Buna ziua !
Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la domiciliu, doua weekend uri pe luna. Am insa o problema cu fostul sot, care de fiecare data cand trebuie sa ridice minorii de la domiciliu spune ca nu poate sa vina invocand tot felul de motive. Doar amenintari pentru a ma ataca pe mine stiind ca eu tin foarte mult ca el sa aiba o legatura cat mai stransa cu minorii. As dori sa stiu, daca acesta nu respecta programul de vizitare stabilit, care sunt masurile care le pot lua impotriva lui. Si in plus desi exista custodia comuna, el nu se implica nici fizic nici emotional la cresterea si educarea copiilor, unul de 9 ani si celalalt de 4 ani, mai mult decat a stabilit legea. Dimpotriva au existat conflicte destul de urate intre noi doi in care el m a injurat in fata copilului cel mare si mai era si in stare de ebrietate. Si nu o data ci de mai multe ori. Incearca sa faca tot posibilul sa ingreuneze comunicarea dintre noi in detrimentul minorilor ceea ce nu mi se pare deloc normal. Baiatul cel mic sufera foarte mult din cauza lipsei lui si daca este bolnav si nu poate frecventa gradinita, fostul sot nu doreste sa stea cu el, chiar daca este liber si eu sunt la munca, motivand ca " asa sunt copiii, se mai racesc, dar le trece". In concluzie care este rostul custodiei comune ? Si daca eu doresc custodie unica, as avea vreo sansa sa o obtin? Sincer nu i vad rostul, atata vreme cat tatal nu are nici cel mai mic interes de a participa efectiv la cresterea si dezvoltarea normala a propriilor copii. Se acorda doar asa, pentru acei 10% din tati care intr adevar doresc sa isi creasca copiii chiar daca au divortat? Nu este si cazul meu si nu vad de ce trebuie sa suferim din cauza aceasta!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
adina_antonio, utilizator
Nici vorba sa faca cum vreau eu ! Sa urmareasca interesul copiilor nu pe al lui. Eu asta incerc sa fac zi de zi. De ce il se ofera drepturi sa se foloseasca de ele cum au ei chef ? Fostul sot a cerut in program de vizitare cu care am fost si eu de acord nu am facut pe interesanta deoarece am considerat ca e mai bine pt copii. Si acum ce sa vezi ca nu I mai convine. El poate sa l schimbe dupa bunul plac si noi, adica 3 persoane sa ne adaptam noi dupa el, nu el e acela care trebuie sa se adapteze dupa nevoile copiilor? De fiecare data cand trebuie sa ii ia are o problema si Imi arunca ca e in drept al lui nicidecum o obligatie si daca are chef vine si daca nu, nu ! Intrebarea era urmatoarea : nu se poate Lua nici o masura fiindca nu respecta o hotarare judecatoreasca ? El e cel care are nevoi mai importante, nu copiii? Ce e atat de greu de inteles?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea vs stabilire domiciliu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti? Era mai bine pe vechea lege cu incredintarea sau este mai bine asa cu stabilirea domiciliului minorului la unul din parinti conform noii legi? (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)