avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare program vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare program vizitare minori

Buna ziua !
Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la domiciliu, doua weekend uri pe luna. Am insa o problema cu fostul sot, care de fiecare data cand trebuie sa ridice minorii de la domiciliu spune ca nu poate sa vina invocand tot felul de motive. Doar amenintari pentru a ma ataca pe mine stiind ca eu tin foarte mult ca el sa aiba o legatura cat mai stransa cu minorii. As dori sa stiu, daca acesta nu respecta programul de vizitare stabilit, care sunt masurile care le pot lua impotriva lui. Si in plus desi exista custodia comuna, el nu se implica nici fizic nici emotional la cresterea si educarea copiilor, unul de 9 ani si celalalt de 4 ani, mai mult decat a stabilit legea. Dimpotriva au existat conflicte destul de urate intre noi doi in care el m a injurat in fata copilului cel mare si mai era si in stare de ebrietate. Si nu o data ci de mai multe ori. Incearca sa faca tot posibilul sa ingreuneze comunicarea dintre noi in detrimentul minorilor ceea ce nu mi se pare deloc normal. Baiatul cel mic sufera foarte mult din cauza lipsei lui si daca este bolnav si nu poate frecventa gradinita, fostul sot nu doreste sa stea cu el, chiar daca este liber si eu sunt la munca, motivand ca " asa sunt copiii, se mai racesc, dar le trece". In concluzie care este rostul custodiei comune ? Si daca eu doresc custodie unica, as avea vreo sansa sa o obtin? Sincer nu i vad rostul, atata vreme cat tatal nu are nici cel mai mic interes de a participa efectiv la cresterea si dezvoltarea normala a propriilor copii. Se acorda doar asa, pentru acei 10% din tati care intr adevar doresc sa isi creasca copiii chiar daca au divortat? Nu este si cazul meu si nu vad de ce trebuie sa suferim din cauza aceasta!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
adina_antonio, utilizator
Ba este o aberatie! Dreptul de a introduce sau nu un vot in urna nu poate fi comparat cu responsabilitatile, pe care teoretic macar, ar trebui sa ti le asumi cand faci un copil. Nimeni si nimic nu ar trebui sa-ti dea dreptul sa frangi inima unui copil venind si disparand apoi, dupa bunul plac! De altffel, multe drepturi au termene de decadere. Ar fi absolut decent ca parintele rezident sa poata cere restrangerea programului de vizitare a celui care vine doar cand isi aduce aminte, mergand pana la suspendarea lui. Nu se poate sa facem "prezentarile" cand dupa 1 an sau mai multi apare titularul drepturilor, al carui copil a crescut doar pe munca si grija celuilalt. Codul spune clar: ambii parinti au drepturi si responsabilitati egale. Daca nu te achiti de ele ar trebui sa existe sanctiuni!
proastasatului a scris:

. Nu se poate sa facem "prezentarile" cand dupa 1 an sau mai multi apare titularul drepturilor, al carui copil a crescut doar pe munca si grija celuilalt.

nu e vorba de munca si grija unui parinte vs celalalt
Fix despre asta este vorba! Cand faci un copil iti asumi obligatii, nu iti cumperi un rucsac in care sa indesi drepturi!
Daca prin asemeanea atitudini se urmareste interesul superior al copilului, nici nu ma mir ca tatii nici macar nu ii cauta si nu participa la cresterea si educarea propriilor copii. Exista termen de comparatie intre o fiinta carei ii dai viata si o bucata de hartie sau o functie ????
Daca mamele, care si ele au la randul lor locuri de munca si alte multe responsabilitati reale, ar abandona tot si ar spune ca nu pot invocand tot felul de motive care mai de care mai interesante, ce s ar intampla cu copiii din familiile divortate, ar ajunge toti in centre de plasament? Normal ca tatii fac exact dupa cum le convine lor mai bine, daca nimeni nu ii trage la raspundere ! Eu ca mama daca nu ii permit vezi doamne sa isi vada copiii odata ajung in puscarie nu ? Cu toate ca eu sunt cea care ma ocup de tot !!!! Ceva mai absurd de atat se poate ? Dar drepturile copiilor, interesul lor, nevoile lor de orice gen, pe care o mama nu le poate oferi ci doar un tata cum ramane? Si cum adica sa nu ii spele sosetele sau sa faca temele cu copiii ? De ce nu pana la urma ? Ce drept il scuteste de la participarea reala in viata minorilor? Si daca copilul sufera de pe urma aceasta, tot eu sa il duc la psiholog, dar ce eu ii cauzez toate astea? Si tot pe banii mei ? Sa plateasca persoana din cauza careia sufera copilul ! Rusine celor care acorda astfel de drepturi unor persoane atat de iresponsabile ! Din pacate legile nu ocrotesc mamele si copiii, ocrotesc exact pe cei pe care ii doare in cot de tot!
Si ba da exact despre asta e vorba " de munca si grija unui parinte vs celalalt ", pana la urma faptul ca ai divortat/ despartit nu inseamna ca ai divortat/ depsartit si de copiii tai. Si daca asa se pune problema, cei care procedeaza asa ar trebui decazuti din drepturi, nu stat si asteptat sa ii maltrateze pe copii sau sa consume droguri in fata copiilor sau mai stiu eu ce alte atrocitati. Asteptam ca de obicei nenorociri, pentru a lua masuri !
Din pacate doamna draga, atata stim, ca tara! sa copiem legi din minunata u.e. Organizatii de homosexuali pline de bani, sustin, "stergerea" diferentelor dintre mama si tata, cu scopul de a reusi incuviintarea adoptiilor de catre cuplurile gay. In Franta s-a ajuns la delirul inlocuirii numelui mama si tata cu parintele 1 si parintele 2. Copiilor li se sterge identitatea iar cu custodia de tip 1 sapt la parinte 1 si o sapt la parintele 2 li se sterge si sentimentul apartenentei la vreo casa, loc, familie, set de reguli, principii de viata si educatie etc. Atat ii duce capu'. Nu se poate lupta decat individual impotriva acestei nebunii, caci "trend-ul" e dat de inteleapta u.e. care ne-a umplut de fericire si continua! Daca intrati pe site-urile americane veti afla si o alta explicatie, si anume ca: cu forma custodie impartita nu mai platesc tatii pensie alimentara! ca oile mergem, fara sa trecem nimic prin propriul filtru de gandire! daca asa "se poarta" (de parca ar fi vorba de posete) asa facem cu copiii nostri, cu ajutorul inteleptelor instante, compuse adesea din duduite de 23 de anisori, specializate in cluburi si in adresarea "fata".
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintarea vs stabilire domiciliu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti? Era mai bine pe vechea lege cu incredintarea sau este mai bine asa cu stabilirea domiciliului minorului la unul din parinti conform noii legi? (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)