avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

este corecta si legala, intr-un contract de munca, formularea urmatoare: Durata muncii salariatului este de o normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 (opt) ore/zi şi 40 (patru zeci) ore/săptămână, repartizarea programului de lucru efectuându-se după cum urmează: de la ora 08.00 la ora 16.30 (din care 30 minute pauza de masa, in intervalul 12:30 - 13:00).?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:05, 23 Septembrie 2008
Ce vi se pare suspect in aceasta formulare? Textul este dat in modelul de CIM prin HG care il aproba.
Textul din paranteza nu trebuia scris pentru ca el apare in Regulamentul intern si se poate modifica.
merci. am gasit si eu: art. 130 Codul Muncii: (3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
nu eram sigur daca este legal ca pauza de masa sa nu fie inclusa in timpul de munca.
Cand te gandesti ca ART. 54 (2) CCMUN 2007-2010 zice: Repausul pentru luarea mesei nu poate fi mai mic de 15 minute. Repausul pentru luarea mesei, cu o durata de 15 minute, se include in programul de lucru....
Vioreld a scris:

este corecta si legala, intr-un contract de munca, formularea urmatoare: Durata muncii salariatului este de o normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 (opt) ore/zi şi 40 (patru zeci) ore/săptămână, repartizarea programului de lucru efectuându-se după cum urmează: de la ora 08.00 la ora 16.30 (din care 30 minute pauza de masa, in intervalul 12:30 - 13:00).?

Eu cred ca este corecta formularea respectiva. :)
addm a scris:

Cand te gandesti ca ART. 54 (2) CCMUN 2007-2010 zice: Repausul pentru luarea mesei nu poate fi mai mic de 15 minute. Repausul pentru luarea mesei, cu o durata de 15 minute, se include in programul de lucru....

off topic
Eu sunt curioasa ce concluzie ati tras dupa ce v-ati gandit.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa cristi peter cristi peter lucrez la o firma in productie cu program de 8 ore pe zi in schimburi mi se acorda pauza de masa 30 minute pe zi dar de cele mai multe ori pauza o iau dupa 30 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii mihaela tm mihaela tm sunt ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit la 8 ore,cu doua educatoare pe tura la 5 ore program de lucru..intrebarea mea este daca ele au dreptul ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa 040779 040779 Buna.Va rog sa-mi spuneti care este timpul de pauza de masa la un program de 12 ore de munca. Va multumesc. (vezi toată discuția)