avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa

Buna.Va rog sa-mi spuneti care este timpul de pauza de masa la un program de 12 ore de munca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:11, 9 Martie 2010
Un detaliu important este cel al existentei unui regulament intern sau aunui contract colectiv de munca la nivel de institutie . daca pauza de masa este de maxim 15 min. se include in programul normal de lucru , daca e mai mare se adauga la program (de ex. daca este 30 min. ) . In cazul tau insa nu cred ca programul de lucru este in contractul individual de munca trecut 12 ore zilnic ........ asa ca... sau este ?
Repausul pentru luarea mesei nu poate fi mai mic de 15 minute. Repausul pentru luarea mesei, cu o durata de 15 minute, se include în programul de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii mihaela tm mihaela tm sunt ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit la 8 ore,cu doua educatoare pe tura la 5 ore program de lucru..intrebarea mea este daca ele au dreptul ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa cristi peter cristi peter lucrez la o firma in productie cu program de 8 ore pe zi in schimburi mi se acorda pauza de masa 30 minute pe zi dar de cele mai multe ori pauza o iau dupa 30 ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa simona.elisa simona.elisa pauza de masa la un program de 8 ore este obligatorie sa fie de 30 de mine. Pe langa aceasta pauza si in aceleasi conditii , angajatorul este obligat sa acorde ... (vezi toată discuția)