Un detaliu important este cel al existentei unui regulament intern sau aunui contract colectiv de munca la nivel de institutie . daca pauza de masa este de maxim 15 min. se include in programul normal de lucru , daca e mai mare se adauga la program (de ex. daca este 30 min. ) . In cazul tau insa nu cred ca programul de lucru este in contractul individual de munca trecut 12 ore zilnic ........ asa ca... sau este ?
Repausul pentru luarea mesei nu poate fi mai mic de 15 minute. Repausul pentru luarea mesei, cu o durata de 15 minute, se include în programul de lucru.
Codul muncii
mihaela tm
sunt ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit la 8 ore,cu doua educatoare pe tura la 5 ore program de lucru..intrebarea mea este daca ele au dreptul ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa
cristi peter
lucrez la o firma in productie cu program de 8 ore pe zi in schimburi mi se acorda pauza de masa 30 minute pe zi dar de cele mai multe ori pauza o iau dupa 30 ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa
simona.elisa
pauza de masa la un program de 8 ore este obligatorie sa fie de 30 de mine. Pe langa aceasta pauza si in aceleasi conditii , angajatorul este obligat sa acorde ... (vezi toată discuția)