avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Atacarea hotararii Comisiei centrale de contestatii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Atacarea hotararii Comisiei centrale de contestatii privind decizia de pensionare

Ma numesc Elena Zaharia am fost pensionata anticipat si nefiind de acord cu decizia de pensionare (deoarece nu mi s-a luat in calcul 8 ani lucrati in grupa II de munca 75% chiar este inscris in cartea de munca si in adeverinta eliberata de societatea in care am lucrat) am facut contestatie in termen legal la Casa teritoriala de pensii care a trimis contestatia mea la Casa nationala de pensii publice care prin comisia Comisia centrala de contestatii hotaraste ca ,contestatia nu este intemeiata motivand ca specialitatea mea de desenator tehnic nu figureaza in nomenclatorul de meserii parca asta conteaza nu conditiile in care mi-am desfasurat activitatea.Va rog mult sa-mi dati un sfat ce pot face in continuare .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:20, 30 Octombrie 2011
Nici eu nu inteleg de ce doriti incadrarea la grupa II de munca. Desenatorul tehnic nu este o munca grea fizica si nici nu exista conditii periculoase. Nu e nici miner si nici otelar turnator sau pompier.

Pe ce va bazati cererea de incadrare la grupa II de munca?

Alberto Kurtyan
Interventie moderator

Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

zaharia alecu a scris:
Nu cred ca mi-ati inteles doleanta.Locul de munca unde mi-am desfasurat activitatea in perioada 1982-1990 a fost incadrat ca fiind loc cu ,conditii deosebite de munca fiind ca locatie unde vara era deosebit de cald si iarna deosebit de frig si deoarece angajatorul nu a putut oferi conditii normale de lucru l-a incadrat astfel dupa cum a inscris in cartea de munca si adeverinta privind grupa de munca, acte a caror inscrisuri intra sub incidenta codului penal art 288 si 289 ca fiind raspunzatori pentru aceasta.Nu vreau sa ma intelegeti gresit ca vreau eu neaparat dar de ce nu se respecta niste legi.Daca angajatorul impreuna cu cei de la inspectia muncii asa au hotarat asa sa fie.Eu cred ca lucrul in conditii deosebite nu trebuie sa tina neaparat de un nomenclator de meserii ci de conditiile in care lucrezi si care, mai nou, se stabilesc impreuna cu inspectia muncii. Va multumesc pentru intelegere si astept opinia d-voastra , ce pot sa fac in continuare si daca ar avea evantual vre-o influenta la recalcularea pensiei.

av.antoanelageaman a raspuns:
sincer dpdv. logic sunt perfect de acord cu dvs. ...insa nu pot spune acelasi lucru si despre succesul dvs. in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încadrare în grupa a doua de muncă Cornel Danila Cornel Danila Am 60 ani, sînt pensionat medical. Timp de 9 ani am lucrat ca inginer de sistem la oficiul de calcul al unei întreprinderi de piese turnate din fontă. ... (vezi toată discuția)
Adeverinte cu grupa ii de munca: cumul perioade, depunere dosar de pensionare, nevalorificare popapaul popapaul Buna ziua, am o adeverinta de grupa a2a de munca de la o firma:decembrie1974-martie 1992(17 ani si 4 luni), si de la o alta firma iunie 1997- iunie 1998( 1an) ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa i de munca dobrelucia49 dobrelucia49 buna seara,as vrea sa stiu daca toti pensionarii de grupa 1 beneficiaza de acea marire de pensie care s-a aplicat din luna februarie a acestui an.Pun aceasta ... (vezi toată discuția)