avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general societati comerciale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

societati comerciale

Daca o firma isi inceteaza activitatea in 1999 avand de plata impozit pe profit si t.v.a dupa cat timp intervine prescriptia?
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 06:48, 30 Octombrie 2011
Conform, art. 91 Codul de procedură fiscală
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.

Datoriile vechi se prescriu.
Dar... daca firma nu este inca radiata, sau este in dizolvare sau lichidare... atunci veti avea de platit impozitul minim (asa numitul forfetar).
... cateva zeci de milioane...

Iar in cazul acesta veti mai sta inca 5 (6) ani asteptand prescriptia. Deci prin 2016.

Iar firmele cu datorii nu se radiaza din oficiu.

Alberto Kurtyan
albertokurtyan a scris:

Datoriile vechi se prescriu.
Dar... daca firma nu este inca radiata, sau este in dizolvare sau lichidare... atunci veti avea de platit impozitul minim (asa numitul forfetar).
... cateva zeci de milioane...

Impozitul forfetar de 3% s-a eliminat din 2010.

Da, a fost eliminat.

Cu exceptia perioadei cat a fost in vigoare.

Atunci trebuia platit. Si daca nu le-a platit inseamna ca firma este datoare si in prezent.

Chiar si firmele care nu au avut activitate/suspendate/in dizolvare trebuiau sa il plateasca.

Daca firma nu este radiata... sigur inregistreaza restante la forfetar.

Alberto Kurtyan
albertokurtyan a scris:

Chiar si firmele ...suspendate... trebuiau sa il plateasca.

nu, e cum spune doamna:

„In stabilirea impozitului forfetar datorat se ia in calcul data la care Oficiul Registrului Comertului emite actul aditional in care se va face mentiunea cu privire la incetarea activitatii si la radierea acesteia sau incetarea temporara a activitatii. Impozitul se va plati de la data de 1 mai pana la data la care s-a primit actul”, a spus Maria Taran, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi.

[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
jeorj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea societate ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si ... (vezi toată discuția)
Un sfat bun as dori!!! vetx vetx am o societate comerciala fara activitate de 3 ani de zile,cu bilant zero.contabilul care imi face declaratiile mi-a spus sa merg la registrul comertului sa ... (vezi toată discuția)
Srl terorista2012 terorista2012 Daca am fost la finante unde firma avea o datorie de 19000 ron mi s-a spus ca firma este radiata conform registru comertului si ca datoria nu mai exista eu ... (vezi toată discuția)