avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita.Suspendarea licitatiei?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita.Suspendarea licitatiei?

Buna ziua.Am si eu o problema cu un creditor de la care am imprumutat niste bani si am pus casa garantie. Bineinteles ca s a trecut o suma de 2 ori mai mare in act decat suma reala,si este autentificat la notar.In decursul timpului de 2 ani am inapoiat sume mari inapoi ,dar nu a fost deajuns pentru dobanda si suma trecuta in act. Am trimis de multe ori prin ....(editat) si pentru aceste sume am act.Creditorul m a dat la executor si s a facut deja o licitatie.A spus ca nu recunoaste banii pe care i am dat.Mentionez ca pentru suma trecuta in act as avea acte dar am apelat la posta de unde am trimis banii si nu a vrut sa mi deie ,copii despre chitantele mele,nestiind ca ajungem aici nu le am pastrat pe toate.Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca mai am vreo sansa sa nu pierd casa .Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
cel mai bine este prin instanta...dar ca sa obtineti trebuie sa promovati contestatie la executare

Termenul in care trebuie introdusa contestatia este de 15 zile de la data la care:

a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;

c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.

In ce priveste contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu, aceasta se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita (termen care este in principiu de 3 ani), iar contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit, poate fi introdusa in termen de 15 zile de la efectuarea vanzarii ori de la data predarii silite a bunului
Daca ati realizat operatiuni prin unitatea respectiva,solicitati oficial conducerii sa va emita copii ale chitantelor
Multumesc mult de tot.Mai revin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac echinacee echinacee Buna ziua! daca intr-o incuviintare executare silita,se mentioneaza,,fara cale de atac,, nu mai am posibilitatea de a depune contesteatie la executare? (vezi toată discuția)
Contestație la executare Eurodc Eurodc In cele de urma am primit si actele prin care sunt anunțat ca mi sa pus poprire pe salariu ,menționez ca instanță a decis in favoarea creditorului suma de ... (vezi toată discuția)
Cerere anulatã ca netimbratã LOREDANITA LOREDANITA Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare. Aceasta nu a fost timbrata si a fost anulata pentru netimbrare. Se mai poate face ... (vezi toată discuția)