Buna ziua ! Am si eu o intrebare legata de noul cod civil. Am divortat anul acesta in luna martie , tutela copiilor revenindu - mi . In luna iulie am plecat in strainatate fara a avea nevoie de acordul tatalui pentru scoaterea copiilor din tara . Doresc sa plec din nou in luna decembrie si doresc sa stiu daca , dupa noul cod civil ,am nevoie de acordul fostului sot si de asemenea , daca doresc sa ma stabilesc in afara care ar fi procedura legala ( trebuie sa - mi dea acordul , cu cat timp inainte trebuie sa - l anunt de schimbarea de domiciliu , poate sa ma impiedice in acest sens ?) .Mentionez de asemenea ca tatal nu are stabilit un program de vizite , putand vedea si lua copiii oricand . Va multumesc pentru rabdarea de a fi citit si pentru raspunsul dat .
Pentru ca divortul si custodia s-au judecat inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil, s-au aplicat si se vor aplica in continuare prevederile acelui cod al familiei, existent la data aceea, cu conditia ca hotararea sa fie definitiva si irevocabila.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru nimic din ce vreti sa faceti, inclusiv parasirea tarii cu minorul sau stabilirea domiciliului unde doriti, mai ales pentru faptul ca nu a solicitat si nu exista stabilit un program de vizitare.