am fost condamnat acum un an la 1 an si 6 luni cu suspendare pentru talharie...aveam 17 ani...acum m-au prins din nou si m-au acuzat pentru furt calificat si nu s-a terminat nici perioada de suspendare ...am tot 17 ani...mai am 3-4 luni si implinesc 18 ani....ce patesc ?? ajutati-ma va rog
Daca veti fi gasit vinovat , vise va revoca beneficiul suspendarii conditionate, iar restul de pedeapsa din pria condamnare se vs cumula cu pedeapsa nou aplicata.Fiind minor, nu vi se va aplica un spor pentru recidiva.
Posibilitatile instantei de a plica o noua suspendare, tinand cont ca nu este o infractiune din culpa, ar fi ca noua pedeapsa sa nu depaseasca 2 ani.
Altfel, se aplica pedeapsa inchisorii.
Sa aveti aparare buna , asa ar fi indicat.
Cf. art. 83 Cod penal: "Daca in cursul termenului de incercare cel condamnat a savarsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, dispunand executarea in intregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune".
Inselaciune-alcool
animacikaa
daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)