avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua
asi dori o lamurire apartamentul cumparat inainte de casatorie 50 ,50 % face obiectul partajului?In cazul in care unul din proprietari nu este de acord cu vanzarea imobilului si nici nu plateste cum se poate solutiona?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Csilla1 , utilizator 18:07, 31 Octombrie 2011
50-50% cine cu cine?
Adica cine l-a cumparat si ce fel de partaj vreti sa faceti?
Partej succesoral, dupa divort, ?
Dati mai multe amanunte.
este vorba de partaj dupa divort apartamentul este cumparat inainte de casatorie cu sotul
Csilla1 a scris:

este vorba de partaj dupa divort apartamentul este cumparat inainte de casatorie cu sotul

Tot nu mi-ati raspuns:cumparat de catre cine, pentru ca spuneti coproprietate 50-50%.
Adica, este cumparat de unul din soti impreuna cu cine?
In fine, bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii ale sotului proprietar, si nu intra la masa partajabila in caz de divort.
este cumparat de mine si de sotul meu cu care acum suntem in divort si voiam sa stiu daca face obiectul partajului multumesc
Csilla1 a scris:

asi dori o lamurire apartamentul cumparat inainte de casatorie 50 ,50 % face obiectul partajului?

este cumparat de mine si de sotul meu cu care acum suntem in divort si voiam sa stiu daca face obiectul partajului multumesc

Hotarati-va, ori este cumparat inainte de casatorie, ori este cumparat impreuna cu sotul cu care acum sunteti in divort?

Deci, daca este cumparat impreuna cu sotul, face obiectul partajului.

Alte discuții în legătură

Bună ziua,sunt căsătorită de 18 ani și am o fiica de 18 ... mateescu.sabina mateescu.sabina Bună ziua,sunt căsătorită de 18 ani și am o fiica de 18 ani; soțul meu are mai multe proprietăți,însă eu nu am nimic pe numele meu.,sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament dobandit inainte de casatorie vb1 vb1 Inainte de casatorie, sotul a dobandit un apartament pe care dupa casatorie, l-a donat in proportie de 50% sotiei (cu drept de instrainare a partii sale). Pe ... (vezi toată discuția)
Convenție matrimonială în privința unui imobil bun propriu. ce se întâmplă dacă decedează primul soțul care e proprietar? Mihalache1985 Mihalache1985 Bună. Eu sunt divortata, el e divorțat fiecare avem cate o fata din căsătoria anterioara. El detine un apartament bun propriu. Urmează sa ne casatorim si ... (vezi toată discuția)