Buna ziua,
In situatia in care eram in trafic nu am observat semnalul de oprire de la un agent de circulatie,(era trafic intens), care a venit in urma mea cu masina politiei si la primul semnal dat de agent cu semnalele luminoase am oprit. Acest agent mi-a imputat ca nu am oprit la semnalul agentului de circulatie.La controlul documentelor si al masinii nu a constatat nereguli. Procesul verbal am refuzat sa-l semnez. Acest agent mi-a ridicat permisul, eliberand o dovada valabila 15 zile. Agentul care a venit dupa mine era singur in masina. de asemenea eram si eu singur in masina. Care sunt modalitatile de contestare? Ce as putea sa fac?
Va multumesc .
procesul verbal a ramas la agent. nu mi-a dat o copie deoarece am refuzat sa-l semnez. am vazut in diagonala ca a scris ceva ca nu am oprit la semnalul de oprire al agentului de circulatie
Deocamdata puteti doar sa asteptati sa primiti procesul-verbal de la politie si abia atunci puteti sa-l contestati.
Pentru a gasi un motiv de contestare ar trebui sa stim ce articol de lege este mentionat in procesul verbal.
Procesul verbal o sa va fie inaintat la adresa de domiciliu ( din actul de identitate ). De cand il primiti, aveti posibilitatea sa-l contestati in termen de 15 zile la Judecatoria pe raza careia s-a savarsit contraventia.