avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu un locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu un locatar

Buna ziua. Sunt un administrator de bloc, am mai scris aici pe forum, dar iata ca am o noua problema.

O locatara de la mine de la bloc de ceva vreme il trimite pe ginerele acestuia, sa-i plateasca intretinerea. Pana aici totul este ok. Numai ca din prima zi de cand acest om a venit sa plateasca intretinerea in numele acestei femei, acesta a inceput sa-mi ceara mie socoteala cu referire la: salariu, de ce avem fond de reparatii, de ce presedintele nu este la incasari, de ce a doua zi dupa incasari depun banii in contul Asociatiei si alte chestii, de ce facem reparatii la subsolul blocului fara sa-l intrebam si pe el, fara insa sa faca o cerere in scris. Toate aceste lucruri mi le comunica verbal I-am tot spus ca daca doreste raspunsuri oficiale, sa faca o cerere in scris, numai ca dumnealui nu doreste acest lucru. A spus ca nu doreste acest lucru, deoarece soacra lui primeste indemnizatia pentru ajutorul de caldura si nu doreste sa aiba probleme, si nici numele lui sa nu apara pe vreo hartie. Cand am intrebat-o pe soacra lui de ce numai plateste intretinerea mi-a spus: pentru ca nu pot trai singura intr-un apartament cu 4 camere si cu o pensie de 377 de lei, iar el doreste sa vina aici ca administrator. Bun. Dar de ce nu vorbeste cu, comitetul, cu locatarii. De ce ma ameninta pe mine ca ma omoara, daca pana la sfarsitul anului ma mai gaseste la incasari. Si partea nasoala, este ca nici nu stiu daca as avea cum sa-l inregistrez cu o camera ascunsa, ca sa arata comportamentul lui la politie. Pana acuma toti locatarii care au avut nemultumiri sau intrebari le-am spus sa faca hartie catre comitet, iar atunci vor considera daca raspunsul ii va multumi sau nu. Si ca sa nu fiu rautacios, i-am facut copii dupa un dosar intregi al unei luni, ca sa vada modul de calcul si sa se lamureasca ca nu am nimic de-ascuns.

Eu nu tin de acest post cu dintii, dar doresc sa stiu daca un administrator poate fi amenintat oricand doreste cineva sa faca acest lucru. Am informat comitetul, dar la ora cand avem incasarile, multi oameni sunt plecati, altii vin in cursul saptamanii si platesc intretinerea la mine la usa.

Si o a doua problema: acest om mi-a spus ca stie ca blocul are niste antene de la o companie de telefonie mobila pe bloc, si doreste ca din suma totala care intra pe fiecare luna, sa-i dam soacrei lui suma echivalenta cu, cota parte indiviza a apartamentului ei. Se poate asa ceva, ca eu nu am gasit nicaieri prin lege asa ceva.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:04, 31 Octombrie 2011
1-In temeiul disp art 10 din l nr 230/2007 si art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007
Proprietarii au dreptul sa conoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere,la documentele acesteia

Totodata pentru lamurirea unor aspecte,au dreptul sa conteste valorile impuse pe lista lunara de intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia,presedintele de asociatie avand obligatia sa raspunda in termen de 7 zile
Precizati concret ca orice problema legala de asociatie se solutioneaza in limte decente prin intermediul reprezentantului legal al asociatiei de proprietari,respectiv presedintele acesteia
Daca persoana staruie in comportament agresiv,cu adresare de amenintari ,informati oficial presedintele si comitetul executiv al asociatiei de proprietari,care detine obligatia sa se implice concret pentru mentinerea unui mediu decent si amiabil intre membrii asociatiei , reprezentantii si angajatii acesteia
2-In temeiul art 13 din L nr 230/2007
Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari.Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari,pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarului
Faceti reclamatie la politistul de proximitate.
El trebuie sa se adreseze in scris comitetului pentru orice solicitare are de facut.
Orice venituri ale asociatiei de proprietari intra in fondul de reparatii ale asociatiei si nu se dau locatarilor.
Ati procedat corect!

Daca vrea sa se faca admnistrator sa puna mana pe carte si sa invete!
Corect, sa se adreseze presedintelui si comitetului pentru nelamuriri. Iar dv, ca administrator informati, in scris presedintele, comitetul si politia de ceea ce vi se intampla. Explicati comitetului ca este posibil sa va dati demisia daca nu se incearca si din partea acestora sa-l linisteasca pe cel ce va sicaneaza.
In ce priveste solicitarea ca din suma incasata pe chirie (antene) sa dati soacrei lui suma ce-i revine proportional cu cota indiviza, explicati-i ca de fapt asa procedati si soacra-sa primeste la fiecare repartizarea acea suma in fondul de reparatii si nu bani in mana sau plata utilitatilor. Presupun ca, in conformitate cu legislatia, asa repartizati acesti bani si-i folositi pentru reparatii si intretinerea blocului.
Pai altfel nu am cum sa folosesc acei bani. Decat in reparatii. Chiar nu stiu ce sa mai fac cu acest locatar. Parca a inebunit lumea. Daca ii explic, si i-am explicat cu actele in fata (deci am incercat sa lamuresc aceasta problema cu el), el sustine in continuare ca nu este asa, si ca vrea banii in mana. Oricum, sa speram ca lucrurile se vor rezolva in bine.

Pe langa sfaturile date de @elga50 si @adriantot, eu, daca as fi in locul dvs. as proceda asa: incasez c/val intretinerii pentru ap. cu pricina, iar pe ginerica l-as trimite la plimbare, in conditiile in care nu are vre-o procura de reprezentare a proprietarei; in prealabil trebuie sa luati legatura (in scris) si cu sectia de politie de care apartineti, sa-l reclamati, sa descrieti pe larg ce ne-ati spus noua aici si mai ales amenintarea cu moartea- un lucru extrem de grav dupa parerea mea si sa va sfatuiasca cum trebuie sa procedati. Sigur ca o inregistrare audio/video, cred ca v-ar fi de folos in demersul dvs., insa din cate stiu nu prea sunt acceptate ca probe, daca nu sunt ”oficiale” - din acest motiv trebuie sa va sfatuiti cu politistul de proximitate si mai ales cu presedintele, poate ca reclamatia ar fi mai buna daca porneste de la as. prop. Ma gandesc ca niste martori acolo ar fi mai nimerit, poate presedintele sau un alt membru al com. executiv...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)