avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Dreptul este un minimum de etica
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Dreptul este un minimum de etica

Va rog frumos sa imi spuneti si mie ce intelegeti dumneavoastra prin expresia 'Dreptul este un minimum de etica".Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:57, 31 Octombrie 2011
Este definitia dreptului data de Georg Jellinek(1851-1911) care asimileaza dreptul cu morala

“G. Jellinek şi alţii au vrut să exprime acest caracter prin fraza că dreptul e un „minimum etic", adică are numai atâta Etică, cât e indispensabilă vieţii sociale.”( Valeriu Capcelea )

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuvinte scrise pe un blog developer developer Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine urmatorul lucru: \\" Pot sa imi fac un blog , pe care sa mi postez, sa ma descarc, sa mi descarc viata alaturi de o ... (vezi toată discuția)
Supraveghere la locul de munca mariusastra mariusastra Buna ziua m ar interesea din punct de vedere legal am un depozit si am instalat camere de luat vederi cat timp postra inregistratiile ? cineva mi a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Avocat neserios- pot sa cer daune morale? daniella28 daniella28 buna ziua,sunt in proces de divort cu minor,am angajat o avocata si am semnat contract pe 3 spet,am platit pentru o redactare,am semnata contract,mi-a trimis ... (vezi toată discuția)