avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA - domeniu de activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA - domeniu de activitate

Buna ziua,
Doresc sa devin PFA, insa din cate am inteles trebuie sa am diploma in domeniul de activitate dorit.
Astfel doresc ca domeniu de activitate Publicitate (7311), insa diploma este de inginer.
Precizez ca am experienta de 4 ani in domeniu (art director) daca cumva conteaza acest lucru.

Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 10:58, 24 Septembrie 2008
Daca ai experienta in domeniul in care doresti sa devi persoana fizica autorizata si poti sa dovedesti acest lucru prin orice document, inclusiv carte de munca sau contract de munca, nu este nicio problema ca nu ai diploma in domeniu.

O alta varianta ar putea fi un SRL
OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale :
Art.8
(3) In cazul in care, potrivit unor prevederi legale speciale, pentru anumite activitati economice este necesara indeplinirea unor conditii de pregatire profesionala si/sau de atestare a pregatirii profesionale, persoanele prevazute la art. 4 trebuie sa faca dovada indeplinirii acestora.

Asadar, vedeti ma inatai daca vi se cere dovada ca indeplinti conditiile de pregatire profesionala ca studii, sau ca vechime in activitatea respectiva.Daca vechimea dvs. ca art director nu reprezinta o dovada suficienta pentru a fi autorizat ca PFA, este o buna solutie infiintarea unui SRL cu obiectul de activitate.dorit.


daca vechimea este de minim 2 ani nu sunt necesare alte conditii referitoare la pregatirea profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen 7410 design specializat ContSters165814 ContSters165814 In mod normal, pt. activitatile de design specializat, nu este nevoie de o pregatire speciala, nefiind vorba de vreun medic, avocat, contabil etc. Cu toate ... (vezi toată discuția)
Pfa fara diploma in domeniu gratiela1 gratiela1 Buna seara. Am o diploma care nu este in domeniul in care doresc sa devin PFA (cercei, bratari coliere din margele). Diploma este in domeniul mecanic, iar pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa / ii Florentin01 Florentin01 Buna Ziua , as dori sa stiu daca la infiintarea PFA / II in domeniul IT , eu am o calificare eliberata de cei de la HP nu cred ca sunt afiliati cu ministeru ... (vezi toată discuția)