avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Caen 7410 design specializat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Caen 7410 design specializat

In mod normal, pt. activitatile de design specializat, nu este nevoie de o pregatire speciala, nefiind vorba de vreun medic, avocat, contabil etc. Cu toate acestea, cei de la ORC Baia Mare, resping cereri de infiintari PFA pt acest domeniu de activitate, in lipsa unor studii specializate. Celor ce vor sa isi faca acest PFA, nu le ramane decat sa mearga la Bucuresti. sa cheltuie bani pe drum, cazare si sa plateasca un curs de o ora, pt a avea aceasta diploma, care, nu e obligatorie. Sau ma insel? Si daca nu ma insel, cum as putea sa ii conving ppe cei de la ORC ca gresesc, sau comit un abuz in nestiinta de cauza?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters165814 , utilizator 18:32, 11 Ianuarie 2011
Dovada pregatirii in domeniul in care vreti sa activati este obligatorie, nu trebuie sa profesezi doctor sau avocat.
Aceasta dovada se poate face prin orice mijloace, si nu este vorba numai de pregatire cu diploma, ci orice dovada din carea sa reiese ca aveti experienta in domeniul respectiv.
(1) Calificarea prevazuta poate fi dovedita cu urmatoarele documente, dupa caz:
a) diploma, certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de învatamant preuniversitar sau universitar;
b) certificatul de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, organizata în conditiile legii in vigoare la data eliberarii acestuia;
c) certificatul de competenta profesionala, eliberat de institutiile abilitate conform legislatiei in vigoare;
d) cartea de mestesugar, obtinuta în conditiile prevazute de
actele normative in vigoare la data eliberarii acesteia;
e) carnetul de munca al solicitantului, din care sa reiasa ca
acesta a fost incadrat in munca pe o durata de minim 2 ani în activitatea,
meseria sau ocupatia pentru care se solicita autorizarea;
f) declaratie de notorietate cu privire la abilitatea de a desfasura activitatea pentru care se solicita autorizarea, eliberata de primarul localitatii respective in mod gratuit in cazul meseriilor traditionale artizanale;
g) autorizatia eliberata în conditiile Decretului-lege nr.54/1990 sau a Legii nr.507/2002 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice pe baza liberei initiative, cu modificarile ulterioare;
h) alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.
Va multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde. Ce mi-ati scris d-voastra aici, am citit si eu, de cateva ori acu ceva vreme. Doar ca exista o mica paranteza ( adica o litera la un articol). Legea 300/2004, art 6, litera h, aliniatul 2, care spune: "In cazul în care pentru practicarea unor activitati economice, ocupatii sau meserii sunt prevazute, prin acte normative, cerinte de pregatire profesionala si / sau de atestare specifice, persoana fizica sau, dupa caz, reprezentantul asociatiei familiale trebuie sa depuna dovada îndeplinirii cerintelor respective. "
Nelamurirea mea este mai degraba daca pt acest cod 7410, exista vreun act normativ care sa ceara o pregatire speciala in domeniu, stiind cu siguranta ca nu pt. toate codurile este necesara o pregatire speciala.
As vrea sa stiu daca exista un tabel cu aceste coduri in care este trecuta oblgativitatea/ sau nu, a vreunei pregatiri speciale.
Va multumesc pt timpul d-voastra,
In primul rand, Legea 300/2004 a fost abrogata din 25 aprilie 2008, odata cu aparitia OUG 44/2008, privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, publicată în Monitorul Oficial nr. 328 din 25 aprilie 2008.
In aceasta ordonanta, la art. 8 pct. 3 spune:
(3) În cazul în care, potrivit unor prevederi legale speciale, pentru anumite activităţi economice este necesară îndeplinirea unor condiţii de pregătire profesională şi/sau de atestare a pregătirii profesionale, persoanele prevăzute la art. 4 trebuie să facă dovada îndeplinirii acestora.
Aici se refera la profesiile practicate in baza unor legi speciale, cum ar fi:
avocati, notari, executori, doctori.
Pentru ce vreti dvs. va este suficienta orice dovada ca va pricepeti la ceea ce vreti sa faceti, ca ati mai lucrat in domeniu, inclusiv declaratie pe proprie raspundere la notar.

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pregatire profesionala cipriasu cipriasu in legatura cu infiintarea pfa sau intreprindere individuala am o nelamurire si ii rog sa ma lumineze pe cei care pot sa o faca. documentele de pregatire ... (vezi toată discuția)
Pfa fara diploma in domeniu gratiela1 gratiela1 Buna seara. Am o diploma care nu este in domeniul in care doresc sa devin PFA (cercei, bratari coliere din margele). Diploma este in domeniul mecanic, iar pe ... (vezi toată discuția)
Pfa - domeniu de activitate stamper stamper Buna ziua, Doresc sa devin PFA, insa din cate am inteles trebuie sa am diploma in domeniul de activitate dorit. Astfel doresc ca domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)