Buna ziua !Sant foarte curios,daca este cineva ,sa -mi dea o explicatie an vederea unei proceduri judecatoresti-stabilirea succesiuni an urma unui deces-renunti an favoarea uneia din parint,cand se judeca cuccesiunea,(ne stiind an ce situatie voi ajunge),daca renuntam an favoarea uneia.Oare aceasta renuntare nu este valabil numai pana la decesul al celuilalt parinte ? Iar Eu care am renuntat (an favoarea uneia,-de bun simti fata de care mai este an viata)am ajuns an afara ori-carui posibilitati de a antra an posesia unei mosteniri !Cum se poate dejuca legile an acest fel,ca Eu sa ma trazesc antr-o asemenea situatie ?Ce se poate face ,pentru a recupera ceva din masa succesorala,daca mai sant posibilitati judecatorest care sa oblige pe nepoti parintilor mei (care a cumparat casa familiara,de la tatal meu,cand anca era an viaata)sa se modifice an aceasta situatie anjositoare ?
Vă exprimaţi destul de greu în limba romînă. Cu toate acestea am înţeles că aţi renunţat la o succesiune. Dacă este aşa, nu mai puteţi reveni asupra renunţării dacă au trecut mai mult de 6 luni de la decesul celui care a lăsat moştenirea sau dacă, aflîndu-vă încă în termenul de 6 luni de la deces, un alt moştenitor a acceptat-o.
Renunţînd la succesiune pierdeţi calitatea de moştenitor, adică nu puteţi pretinde niciun bun din averea lăsată de cel decedat. În schimb, veţi putea moşteni averea pe care o va lăsa celălalt părinte la moartea sa.
Renunţarea la succesiune nu poate fi făcută în favoarea cuiva anume. Adică, prin renunţare nu puteţi stabili dumneavoastră cine va moşteni ceea ce vi s-ar fi cuvenit dacă nu aţi fi renunţat.
Nu am înţeles ce doriţi în legătură cu acea casă cumpărată de nepoţi de la tatăl dumneavoastră atunci cînd încă el era în viaţă. Dacă a vîndut acea casă şi dacă actul de vînzareeste valabil, nu înţeleg ce pretenţii aveţi cu acea casă care oricum nu putea intra în moştenirea după tatăl dumneavoastră, iar dacă ar fi intrat nu aţi fi moştenit nimic din ea deoarece aţi renunţat la succesiune.
Pot să revin cu amănunte sau precizări dacă veţi explica mai concret situaţia.
Intrarea in posesie
grobianu
Parintii mei, inainte de a deceda, mi-au lasat prin testament casa parinteasca si terenul aferent. Unicul meu frate nu a primit nimic, nu stie de existenta ... (vezi toată discuția)