avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract de consultanta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract de consultanta

Buna seara
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
O soc. comerciala a incheiat un contract de consultanta cu o persoana fizica pe care la inreg. la A.F.P.
In baza contractului CONSULTANTUL ( persoana fizica ) se obliga sa identifice clienti pentru bunurile pe care le comercializeaza firma . iar BENEFICIARUL ( soc. comerciala ) se obliga sa plateasca consultantului 2% din valoarea fara tva a bunurilor pe care le comercializeaza catre respectivul client.
Vreau sa stiu com poate face plata SC. catre persoana fizica (consultant ) - ce document se intocmeste ? stat de salarii / plata ? si daca da ce se retine tinand cont de faptul ca consultantul este pers. fizica si ca nu poate emite factura ; acest contract trebuie inregistrat cumva si la ITM ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MINPOP , utilizator 06:53, 31 Octombrie 2011
Se poate asimila contractului de mandat. Plata se face in baza unui stat de plata si se retine 10% impozit pe venit.
Va multumesc pentru raspuns domnule Iulian Manea.Nu stiu insa cum sa procedez cu retinerile. Daca as retine direct 16 % impozit apoi l-as declara la AFP. in decl 100 la pozitia -614-Imp./ venit consignatie/contract agent /comision/..... as proceda corect ?
Mentionez ca pers. fizica (CONSULTANTUL ) doreste sa mearga sa-si plateasca contributiile sociale singura la casa pensii si casa sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb imobiliar margele margele Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema legata de un schimb imobiliar intre o soc.com. (SRL) si o persoana fizica. Soc. com. la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Contract marfuri in consignatie prest prest Buna ziua. O societate comerciala,primeste marfuri in consignatie de la persoane fizice,pt.care intocmeste un contract de consignatie. Pentru acest contract ... (vezi toată discuția)
Stimati contabili... nefis nefis Subiect: Legea nr. 571/2003 impozitul la sursa! Art. 52: Retinerea la sursa a impozitului reprezentând plati anticipate pentru unele venituri din ... (vezi toată discuția)