avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furt intre soti

Buna seara,
Este furt intre soti daca am scos bani de pe cardul sotiei?
Am aflat ca a deschis actiune de divort dar nu am primit inca citatia.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 18:55, 1 Noiembrie 2011
Cand ati scos ultima oara bani? daca au trecut mai mult de 60 zile si sotia nu a depus plangere penala, puteti sta linistit.
Nu este din punctul meu de vedere daca cardul vi l-a dat ea.Banuiesc ca si Pin-ul l-ati cunoscut tot de la ea,ccea ce presupune ca ati avut acceptul ei.
Furtul intre soti (art. 210 alin. 1 Cod penal) poate exista numai daca partea vatamata, in speta sotia, va depune o plangere penala impotriva dv. pe acest aspect, mai ales ca erati despartiti in fapt cand ati ridicat banii de pe cardul sotiei. Presupun ca i-ati dat acei bani sotiei! Altfel, nu ati procedat corect!
Lucrul bun este ca impacarea partilor este o cauza de inlaturare a raspunderii penale (art. 210 alin. 2 Cod penal). Sa nu va ganditi la impacarea dv. ca soti, ci la impacarea intervenita intre partea vatamata si inculpat. ;)
Cardul este unul "comun", doar ca este pe numele ei, stim amandoi parola, am virat si eu la randul meu salariul meu de mai multe ori pe acest card... (am chitantele), am scos bani, bineinteles cu acordul ei. Locuim impreuna doar ca ea a intentat actiunea de divort, mentionez ca nu am primit citatia inca.
Ce se considera de fapt a fi furt intre soti? Noi suntem inca casatoriti legal. Nu putem folosi bunurile care le-am dobandit in deculrsul casatoriei si acum in comun? Furtul este si in timpul casatoriei sau doar cand este deschis partajul? Poate sa faca plangere penala impotriva mea, cum poate sustine ca i-am " furat"? Trebuie sa-i pun suma inapoi? Doar de 2 zile sunt scosi banii.
Multumesc tuturor pt raspunsurile date!
Infractiunea de "furt intre soti", nu are nicio legatura cu vreo actiune de partaj. Oricum, presupun ca sotia dv. a deschis si actiune de divort si de partaj, fie ca petit accesoriu, fie ca actiune separata. Partajul bunurilor comune ale sotilor nu poate fi solicitat de soti in timpul casatoriei, fara a fi intentat si divortul, ci numai de catre creditorii personali ai unuia dintre ei, in situatii exceptionale.
Daca sotia dv. nu va face plangere penala in termen de 2 luni de zile de la data la care i-ati golit cardul, este OK. Daca suma retrasa era venitul acesteia si nu al dv. (ati afirmat ca era un card "comun" dar pe numele sotiei, unde se virau salariile ambilor soti), chiar daca nu depune plangere penala impotriva dv. pentru furt intre soti sau abuz de incredere, moral este sa-i inapoiati banii. Puneti-va in situatia acesteia! Plangerea penala o poate depune impotriva dv. si azi, fara sa va anunte, asa ca ATENTIE! ;)
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Corina Capotã, Avocat

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu si furt intre soti lucianlucian lucianlucian Buna ziua! Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti midax42 midax42 buna ziua, si la multi ani ! am mai pus aceasta intrebare si nu stiu unde gasesc raspunsul , Sunt invinuit de sotie in urma plecarii mele inopinante de acasa ... (vezi toată discuția)
Furt bunuri intre soti danut.a danut.a buna ziua va rog sa ma ajutati sint disperat,am fost plecat din tara la munca,si cand am venit acasa,am gasit toata casa goala,am intrebat vecini ce s-a ... (vezi toată discuția)